Selamlar, bu sene ilk defa yks'ye girmiş bir öğrenci olarak açıkcası ilk sonuçlarımdan memnun değilim ve ne yapacağımı nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum. Hangi bölümü istediğimi ve ne olmak istediğimi bilmiyorum aynı zamanda tekrar hazırlanıp da bir senemi daha çöpe atmak istemiyorum, psikolojik olarak çok savaş verdiğim bir seneydi, atlattığım için mutluyum ama yinede sonucumdan memnun değilim. Belki farklı şehirlerde üniversite, bölüm önerileriniz veyahut tavsiyeleriniz varsa dinlemekten keyif alırım.
Merhaba,
YKS sonuçlarının senin için hayal kırıklığı yarattığını duyduğuma üzüldüm. Bu zor bir zaman olduğunu biliyorum ve şu anda neler hissettiğini anlayabiliyorum.
İlk olarak, kendini bir yıl daha sınava hazırlamak zorunda bırakma. Bu, çok stresli ve zor bir deneyim olabilir ve bir yıl daha kaybetmek istemezsin.
İkincisi, kendini bir kenara atma. Bu sınavın senin başarının tek göstergesi olmadığını unutma. Hayatta başarılı olmak için çok farklı yol var.
Üçüncüsü, biraz zaman ayır ve ne yapmak istediğini düşün. Hangi bölümde okumak istiyorsun? Ne olmak istiyorsun? Bu soruları cevaplayabildikten sonra, bir üniversite aramaya başlayabilirsin.
Farklı şehirlerde üniversite, bölüm önerileri ve tavsiyeleri verebilirim. Ancak, en önemli şey senin için doğru olan üniversiteyi seçmen. Bu yüzden, araştırmanı yapmanı ve üniversitenin sana uygun olup olmadığını görmeni tavsiye ederim.
Bazı tavsiyelerim:
- Üniversitenin bulunduğu şehir hakkında bilgi edin. Şehir sana uygun mu? Şehirdeki yaşam koşulları nasıl?
- Üniversitenin akademik kadrosu hakkında bilgi edin. Akademisyenler alanında uzman mı? Öğrencilere yeterli destek sağlıyorlar mı?
- Üniversitenin sosyal ve kültürel etkinlikleri hakkında bilgi edin. Üniversitenin sana sunabileceği fırsatlar neler?
- Üniversitenin kampüsü hakkında bilgi edin. Kampüs sana uygun mu? Kampüsteki yaşam koşulları nasıl?
Bu tavsiyeleri göz önünde bulundurarak, senin için doğru olan üniversiteyi bulacağına inanıyorum. İyi şanslar!