serhat67 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
4- Bu mesleği ciddi manada 65 yaşına kadar yapabilecek misin ?

Şu madde yetti. Bir işe başladıktan sonra bu yaşa kadar o mesleği yapmak istediğini kolay kolay kimse diyemez. Çünkü insan monotonluğu reddeder. Peki ne yapmak lazım, insan sevdiği işi yapmalı ve ne olursa olsun hayal kurabildiği işi yapmalı.

Kendim karayollarında denetimciyim. İşim zor değil. Maaşımda ortalamamım üstünde ama her zaman planımda bir gün bu işi bırakma düşüncesi var. Çünkü yukarıda yazdığın 4. Maddeyi kendime sorduğum zaman maalesef bunun cevabını veremiyorum. O yüzden işim dışında online konularda kendimi geliştirip oraya geçesim var. Bence herkesin bir B planı olmalı. O planı inşa edip onu işiniz durumuna getirmelisiniz.

Online girişimcilik yapan başarılı bir arkadaşımın sözü var. Kendinin En mükemmel versiyonunu bulana kadar çalışmayı bırakma diye. Gerçektende öyle.

Herkes Bağdat'ı alamayacak ama en azından Bağdat'ı almaya çalışmak zor olmasa gerek. Bu çalışma bile insanın hayatında büyük bir renk şöleni yapıyor.

"Bağdat'ı almaya çalışmak Bağdat'ın kendinden daha mı güzeldi ne? "

Başarınıza...
Tabii insan sevdiği işi yapmalı bu bazda çok daha önemli. Bence bulunduğunuz iş sektörü de oldukça hafif ve rahat bir sektörse ek iş olarak online da kalmak çok daha sağlıklı olur bir anda işi bırakıp risk almanızı pek tavsiye etmem ama bu bazda 2 işi birlikte yürütmek çok daha iyi olabilir hem ek gelir hem bilgi hem de çalışan bir beyin bırakır. İlginiz için teşekkürler. Bende başarılarınızın devamını diliyorum.