İstanbul değil Çanakkale de 1+1 ev, ben 3 yıl önce böyle bir evrak imzaladığımı hatırlamıyorum. Devletin %25 kuralı nasıl hiçe sayılıyor inanın onu da bilmiyorum, çevremde ki çoğu kişi %25 ile oturmaya devam ediyor. Başıma ilk defa böyle bir olay geldiği için doğrusunu yanlışını bilmiyorum, bu sebeple sizlere danışmak istedim. Umarım yanlış anlaşılma olmamıştır. Teşekkürler.
Devletin %25 kuralı bir tarafı korurken diğer tarafı da zarara soktuğu için piyasa artık daha vahşi bir yer oldu maalesef, eskiden tefe tüfe oranına göre yapılması en güzeliydi. Bir tık aşağı bir tık yukarıydı en azından belliydi, şimdi imza attırmadan eve sokmuyorlar ve ne yapacakları da belli olmuyor. Döndü dolaştı gene kiracıya dadandı.
Evet size tek taraflı bir %25 hak veriyor ama ev sahipleri de bu sefer zarara giriyor. Bu noktada iyi bir ev sahibiniz varsa en güzeli piyasanın bir tık altından yenilemek olur yada bir şekilde ortayı bulmak olur. Düzenli ödeyen kiracıyı genelde çıkarmak istemezler zaten astronomik farklar olmadıkça.
Bence çevre yerlere bakın, sizin evin muadilleri 10k ise 7k ödeyeyim gibi bir teklif sunun. 6k ise 5k vereyim gibi piyasanın bir iki tık altında artık ona siz karar verirsiniz örnek verdim rakamları, bu imzayla çok yüksek ihtimalle atılacaksınız ve yeni eve taşınma depozito oyu buyu derken bir sürü masrafta oradan yapacaksınız. Bence önce hızlıca bir bakın çevreye sonra da ev sahibini arayın ve konuşun. Bir de şahsi görüşümdür ama ev sahibinden cevap alamadıkça bir daha zammı kafanıza göre atmayın atacaksanızda direkt %25den atın ne eksik ne fazla. Siz kendinizce fazla bile attım diye düşünseniz de karşı taraf aynı şeyi düşünmez.
Çok kafa yormayın olacak şey belli dediğim gibi uzlaşmaya gidin ve piyasa fiyatlarına bir bakın 7kya başka bir eve çıkacağınıza bu evinizden 5kya 6kya devam etmeyi tercih etmek daha stratejik olur.