furkangorur adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
son 10 gündür konsollar kafamı çelerken dün ps5 vs xbox series X karşılaştırma videoalarından belki 50 tane izledim (foruma bile konu açtım).

PS5 exc oyunları ve ps plusta oynamaktan zevk alabileceğim 15-20 oyun bulduğumdan dolayı ps5 alacaktım (o oyunların 5i Assassins Creed serisiydi fakat xbox gamepass e de 2 tane ac oyunu eklenmiş yani devami gelir diye düşündüm). 13 ay garantili 15.500e düşmüştü bana 16.000e gelecekti (ps5 cd sürüm 1 kol).

Fakat şu aklıma geldi. Xbox ta Edge tarayıcısı var film ve dizi izleyebiliyoruz (netflix gibi platformlarda olmayanları) { ve pc de microsoft edge ye kayıtlı şifreler ve geçmişler oradada aktifti} . Fakat ps5 de bu durum yok. Ek olarak Microsoft un Activions ve Bethesda firmasını da satın aldığından dolayı kararım yavaş yavaş xbox a kaymaya başladı. Çünkü Artık Call of Duty oyunları çıktığı gibi ilk gün gamepass e gelecekti. Playstation un çıkaracağı oyunlar direk ps plusa eklenmeyeceğini söylemişlerdi. Ayrıca Ps5 in ilk sürümünde kollarda Draft sorunu olabileceğini ve bazı oyunlarda fps drop olabileceğini gördüm videolardan. Bu yüzden 2024 de çıkacak ps5 sürümünü alın diyorlardı. (Her ps neslinde olduğu gibi ilk nesilde sıkıntılar oluyormuş ps4 fat kasa da olanlar gibi )

Ayrıca Xboxta 850 gb boş alan olurken ps5 te 600-650 arası oluyormuş. PS5 oyun fiyatları 600-1000tl arası olacağı için baya kararsız kaldım. PS Store de geçen aylarda/günlerde zam yapmıştı ve xbox biz zam yapmayacağız diye bildirmişlerdi. Yani Xbox store deki indirimli bi oyun 150tl iken ps storede 200tl falan. Fly Technology den Xbox Series X 12.999TL ye 2 yıl ithalat (1yıl microsoft garantili) garantili gördüğümde anda çok düşünmeden sipariş çıkayım dedim. Ve satın aldım.

Pişman olacağımı sanmıyorum 4K TV de kullanacağım. Daha önce Series S kullanmıştım fakat o zamanlar oyun kütüphanesi bir tık zayıftı ve 4k tvde 1080p 30fps oynamak canımı sıkıyordu ve satmıştım.

Xbox Series X kullanan varsa şikayeti olduğu bi durum var mı? ve Disney+ xbox store de var mı?
Merhaba,
ürün nasıl geldi acaba? Ben de satın aldığınız mağazadan satın almak istiyorum da.