MevLut adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet, denetimli serbestlik olduğunu belirtmiştim. Burada önemli olan 5 yıl boyunca sicil kayıtlarında bu durumun görünecek olması ki bu tarz profildeki insanlar genelde suça yatkın oluyor o yüzden sonuçtan memnunum.
Ülkenin adalet sistemi hakkında yorum yapmak istemiyorum ama bu bile bir şeydir diyebilirim.
Hocam bir yanlışlığı düzelteyim tekrar. Yazdım ama tekrar edeyim.HAGB'lerde Sicil kaydında 5 yıl görünüyor diye bir kavram yok. 5 yıl içerisinde suç işlerse işlenecek sicil kaydına. bahsettiğiniz şey denetim süresi. denetimli serbestlik değil. denetimli serbestlik ayrı bir kavram. isterseniz avukatınıza bir sorun tekrar. yani o kişi şu an bir işe başvursa sabıkası da, arşiv kayıtlı sabıkası da temiz çıkacak. sanık kişi şu an para cezası falan ödemeyecek sadece mahkeme ve avukat masraflarınızı ödeyecek. diyelim ki 5 yıldan sonra başka bir suça karıştı o suçtaki davasından yine hagb alabilecek hakimin takdirine göre. yani evet bu da bir şeydir. en azından ciddi bir mesele olduğunu belki idrak etmişlerdir.
ek olarak hagb kararına itiraz hakkınız da buluyor. yani kararın kaldırılıp sanığın adli sicile işleyecek şekilde cezalandırılmasını isteyebilirsiniz.