2 yıllık bilgisayar programcılığı mezunusunuz anladığım kadarı ile. KPSS ile atama düşünüyorsanız bu diploma ile büyük olasılıkla (tercih ettiğiniz atama kadrosu da önemli tabi ama) tekniker olarak atanırsınız. tıbbi sektereterlik bölümünü bitirirseniz yine sağlık alanındaki kadrolara atanmanız gerçekleşecektir büyük ihtimalle. Ama 4 yıllık yönetim bilişim sistemleri gibi bir bölüm bitirdiğiniz zaman, 1. atanmanız için KPSS lisans sınavına girmek zorunda kalacaksınız. 2. bu bölümlerin mezunları genelde Genel İdari Hizmetler kadrolarında istihdam edilirler. Yani memur veya bilgisayar işletmeni gibi bir kadroya atanırsınız. Tekniker ise Teknik hizmet sınıfındadır. Bu kadroları maaş olarak karşılaştırmak isterseniz memurlar net sitesinin maaş robotundan faydalanabilirsiniz. Aşağı yukarı size net değerler vermese de fikir oluşturması açısından değerlendirebilirsiniz. Gelelim 2. üniversiteyi okuma kısmına. açık öğretim olduğu için her hangi bir sorun olmaz. AÖF bürolarına giderek işlemler ile alakalı net bilgi alabilirsiniz. Sadece tam emin olmamakla birlikte aynı anda 2. üniversite olduğu için, harç parası ödeme durumu ortaya çıkıyordu diye biliyorum. Yüksek lisans yaparken, açık öğretim lisans kaydım vardı. Normalde harç çıkmaması gerekirken, 2. üniversite olduğu için harç çıkmıştı. bende aöf kaydımı sildirmiştim. Sonrasında harç ücreti çıkmadı.