uçacak kaçacak yazıp sonuna ytd koyunca kendini koruduğunu sanan akılsızlar var işte.
Sermaye Piyasası Kurulu 6362 sayılı kanuna göre yatırım tavsiyesi vererek insanları dolandırmaya çalışan kişilerin önüne geçmeye çalışmaktadır. Bu kanun özellikle yanıltıcı bilgi aşılamaya çalışan kişilerin sizleri kandırmasını önlemek ve kendi özgür iradenizle yatırımlarınızı gerçekleştirmeniz için vardır. Bu tarz yatırım tavsiyesi içeren paylaşımlarda bulunan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulduğu da üç ve beş yıla kadar hapis cezası uygulaması yapılabiliyor. (kreditakibi*com'dan alıntı)
YTD deme ,
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR , demektir.
senin de belirttiğin gibi özellikle borsa ve kripto piyasasında yoğun kullanılır.
eğer yorumunun sonuna YTD yazmazsan, senin yorumuna inanan kişi , yatırım yapar , sonra kaybeder ,
kaybettiği için ekran görüntüsü ile savcılığa şikayet eder ,
falanca kişi bunu almamı tavsiye etti , bu kadar yatırdım ve battım.
bana bu tavsiyeyi verenden şikayetçiyim der.
devlette sana bu kişinin zararını ödettirir . sonra SPK ya kayıtlı olmayan borsacı olduğun için de adli / idari para cezası / hapis cezası keser/verir
kısaca YTD , hayat kurtarır
Sorumluluk üstelenmek istemiyorlar birde yatırım tavsiyesi veremiyorlar sanırım onun için bir yattırım danışmanı falan olmak gerekiyor sanırım YTD
YTD yatırım tavvsiyesi değildir demek bazı insanlar işte alın bence ben artacak diye düşünüyorum ama ytd diyolar vs vs diye gidiyo o süreç
Yorumun veya tavsiyenin dozu yüksek ise sonuna koyacağın YTD seni kurtarmaz. Emsal kararları mevcut.
Yatırım tavsiyesi sadece, yatırım tavsiyesi verebilecek yeterliliğe sahip olanlar tarafından verilebilir. (Ekonomist olmak, gerekli bir yerde çalışmak vb. şartlar vardı. İnternetten araştırabilirsiniz.)
Bunun dışında yatırım tavsiyesi vermek suçtur. Bu yüzden YTD (Yatırım tavsiyesi değildir) yazıyorlar. Ancak tavsiye verip, verip YTD yazıp kurtulamazsınız. Ciddi bir durumda korumaz yani.
O zaman şöyle sorayım. Çıkardığı kripto paraya sene sonunda binance uzak değil, binance a gelene kadar satış yapmak yok, tokenin %95 i bende, 1 3 5 dolarlar hayal değil, fiyatı koruyacağız, şu kadar milyon dolar yatırım yaptık, gate.io gibi borsaların sözleşmesi önümde imzaladım haftaya kadar listelenir
tarzı güvencelerle yatırımcıları hayali vaatlerle yatırıma yöneltip 350.000.000 mal satan (arz 1 milyar) biri de şikayet edilebilir mi bu gerekçelerle? SPKya mesela?