Önceki konuna da yazdıydım. Açmadığı şey kalmasın diye ağır ağır gaming laptop çeken arkadaşlar ağırlıktan dolayı pişman. Ortalama bir ofis bilgisayarı donanım derslerinde kullanacağın her türlü simulasyon programını açacaktır. Ki bu simulasyonları genelde 2. Sınıfta haftalık lablar için haftada 2-3 saatliğine açacaksın yani. Direkt fiziksel deneyler yapacaksanız çok daha iyi. Ama okulları gene online yaparlarsa bilemem. Takım çalışması mümkün olacak ise windows pcli biriyle takım olursun sorun direkt çözülür zaten.
Solo takılacaksan ortalama bir laptop çek, arada bir oyun gireceğim diye OP bir laptop alma. Ağırlıktan sırtın bükülür macbook alsaydım keşke dersin.
Solo takılmayacaksan ödevlerde, lablarda veya başka türlü ortamlarda, macbook air m1 16 gb ram çek. M2 aşırı OP ve soğutması o kadar iyi değil. Kendim kullanıyorum ve önermiyorum.
Ben ne yaptım?
11. Sınıfta monster laptop aldıydık. Hazırlık ve ilk 2 sınıfta onu kullandım. Deprem dolayısıyla okullar kapanınca babam anlaşma sundu, harçlığı vermeyeyim taksitle macbook alalım diye. (Almak istediğimi biliyordu.) Şubattan beri harçlık almıyorum ki yazın da harçlığımı tam verirdi.
3-4 hafta önce de monsterı 8 bine sattım 11 bine masaüstü çektim. Yurtta odaya koyacağım masaüstünü, ki insanların masaüstünü getirmesi sık olan bir şey. Windows cihaz lazım olursa oradan işimi görecem, okulda windows cihaz lazım olursa da uzaktan bağlanacam macbook üzerinden.