Yeğenim için telefon araştırması yaparken abim yenilenmiş telefon mu alsak dedi. Epeydir görüyordum da tekrar bir bakayım dedim.
Hangi site olursa olsun aşırı derece de şikayet var. Kullanıp da memnun olan pek fazla insan yok.
Çoğu aynı şeyden şikayetçi.
Pili çok ısınıyor, reset atıyor ve donuyor.
12 ay garanti gösteriyorlar ama arızalı gelen telefonu bir şey yok deyip geri yolluyorlar.
Hemen hemen hepsinin kutusu, orjinal şarj aleti, kulaklığı vs de yok.
Hele iphone alırsanız durum daha da kötü.
7000 TL'ye kurulu, faturalı, garantili alabileceğiniz cihaz için yenilenmişine 9000 küsür ödemek zorundasınız.
Ayrıca gelen cihazın tuşu çalışmayabilir, aşırı ısınabilir, reset atabilir, kamerasında arıza olabilir, kozmetiği kötü olabilir vs vs.

Bir de bu işte çok çakallıklar var.
Birisi ihtiyaçtan dolayı telefonunu satar, alan tamirci (parça değişimi yapmak tamircilik değildir) özellikle iphone ise bataryasını söker yan sanayi takar, ekranını söker yan sanayi takar, orjinal şarj aleti ve kablosunu yerine a101 den aldığı yada kullanılmış şarj aleti yollar. Söktüğü parçaları da kendine gelen müşteri de kullanır. Yada abi orjinal taktım der onu da yan sanayi takar.
Sanırım fatura da yok çoğunda. iCloud şifresini unutursanız geçmiş olsun.

Sırf 12 ay garanti veriyorlar diye aman ha yenilenmiş telefon almayın mağdur olmayın.

Artı bir bilgi daha. Telefon satarken de dikkatli olun. Özel ve mahrem görüntüleriniz varsa format atsanız dahi bir çok resim ve video geri getirilebilir. O yüzden satarken de mutlaka özel programlarla silip satın.