boss1903 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
konuyu açan arkadaş şehir içi 3.8 litre yaktığını söylemiş. 2000 devir geçmiyorsun ve hiç trafiğe girmiyorsun sanırım. Egsoz tıkanınca 10binlik olursun. Arada bir bas öyle bir yakıt tüketimi yok tıkarsın egzosu. Benim tüketim 6 litre clio 1.5dci otomatik
Hocam durum aslında öyle değil siz dizel partikül filtresini diyorsunuz yüksek sıcaklıklara çıkmayınca içinde ki pisliği partikilü yakmıyor diyorsunuz. Elbette ki bu durumu biliyorum yorumlarda önceden sıfır 2021 egeam olduğunuda söyledim 2 yıl içerisinde 50bin km yapıp satıp 2023 aldım ve bir kere bile sanayiye gitmedim hep serviste bakımını yaptırdım ve bunlar yağ bakımları oldu

elbette ki bazen aracımı devirli bir şekilde kullanıyorum 3500 devirde yarım saat 1 saat boyunca gidiyorum. ama o zamanda yakıta çok çok etkisi olmuyor. ankarada yaşıyorum dur kalklarım vs sakince kullanıyorum şehir içi genellikle 90 ı geçmiyorum uzun yolda 120-130 seyahat ediyorum.

benim aracımın kasası ağır motoru küçük diye çok yakıyor sanıyordum ancak yorumlara bakınca en düşük ben yakıyorum gibi duruyor.