kalipsotr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Az önce açık arttırma ile @SaDoSa; hocama sattığım SSD'nin ödemesini kontrol etmek için Enpara'ya girdim ve bu ekran ile karşılaştım.

Normalde Enpara'yı çok uzun zamandır sadece ödeme alma ve para gönderme için kullanıyorum. Kredi kartı olarak limitim daha yüksek olduğu için hep DenizBank'ı veya Garanti'yi kullanıyordum. Geçen günlerde 700₺ olan Enpara limitimi öylesine 35.000₺ olarak yükseltmek için bir kaç kez başvuruda bulundum kabul etmediler sonra saolsunlar 1300₺ yapmışlardı

Merak ettiğim şey ise 22 yaşındayım, okulu yeni bitirdim sayılır ve henüz bir işte çalışmıyorum. Freelancer olarak aylık gelirim iyi düzeyde ve hane gelirimiz de yüksek ancak gerçekten bu limiti neye göre tanımladılar çok şaşırdım çünkü istesek vermezler, sadece düzenli ödeme yapmama bu kadar limit vermemişlerdir herhalde

Kredi kartı limiti olunca asgari ödeme tutarı %40 oluyor biliyorsundur umarım. Benim kartlarında limitleri otomatik artıyor. Hepsi +25k olduğu için aylık kredi kartı ödemem 20k'dan 40k'ya çıktı
Kullanmam limiti deme, insan beşer şaşar. Fomolandın mı bi şekilde kullanıyorsun. Sana nacizane önerim bankayı arayıp 20k'ya düşürmen.
Ne kadar para kazanırsan kazan, ağustos sonrası bu ülkeyi ve insanlarını ciddi bir durağanlık ve parasızlık bekliyor. İşlerin kötü giderse ve borcunu ödeyemezsen 6 ayda haciz kağıdını alırsın. O kağıtta, borcunu ödesen bile, uzun yıllarca seni takip eder. İş yapamaz olursun.

22 yaşındayken bu riski alma derim. Sağlıcakla kal.