Hocam doktorunuzu değiştirmenizi ve uzman farklı klinik psikolog ve psikiyatristlere danışmanızı tavsiye ederim. Bağımlılık sorununuzu ve yaşadığınız belirtileri istersen bırakırsın diye geçiştirip sizin forumdan çözüm ve tedavi yöntemleri aramak durumunda kalmanız tıbbi profesyonellik açısından doğru bir şey değil.
Bana sende dürtü kontrol bozukluğu var deyip bu yinede hiperaktivite kadar mental dürtü kontrolsüzlüğünü de baskılamak için kullanılan ilaçları yazmıyordu hareket - enerji, bir şeyleri değiştirmelisin diyordu..
Bu arada size doğrudan inanılmaz manevi, maddi zararları ve suistimalleri yoksa sosyal çevrenizi - arkadaşlarınızı kesip atın önerilerini tavsiye etmem. Değişiklik, iyileşebilmek için amatör bir şekilde bunu denedim hiçbir faydası olmadı. Çevrenizdeki yakın olduğunuz insanlar suçlu veya suça meyilli, yada sizi manevi - maddi rasyonel anlamda bile isteye art niyetle yıpratan insanlar değilse ( ki bunun kararınızı kendi başınıza sağlıklı bir şekilde yorumlayabilmeniz mümkün olmayabilir, bende depresyon ve öfke/narşist dönemiminde çevremdeki herkesi sırtımdaki bir kambur gibi görmeye başlamıştım ) insanları söküp atmanız size fayda sağlamayacak aksine yalnızlaşmanıza ve daha kötüleşmenize, daha ilaçlara ve anlamsız şeylere istemsizce muhtaç olmanıza neden olacaktır.
İlk önce klinik terapi, tedavilerle farklı uzmanlara danışın sonrasında sosyalleşme, spor - müzik hatta manevi - maddi kendinize güveniyorsanız bir kedi-köpek sahiplenebilirsiniz. Biz yıllarca çekindik - ettik, 3 aylık bir kedi sahiplendik evdeki bütün atmosferi değiştirdi