İvedilik konusunda hemfikiriz belki olmuş olanlar yol yordam gösterir forumda dedik ama kimseden ses seda yok. Sırrını paylaşmıyor kimsecikler.
Acil Ekonomik Anlamda Özgür Olmamız Lazım Hocam. bahsettiğiniz şeyler aslında zenginlik değil her insanın yapıyor olması gereken şeyler. zenginlik standart bir araç standart bir ev sasğlıklı beslenebilme ve sağlık ihtiyaçlarını giderebilme olmamalı bana kalırsa. bana da doğuştan memurluğu reddeden zihniyet gelmiş ama şu zamanda güzel bir iş ve eş ile memurken de mutlu olunur. tamam direkt bir ev araba alamazsın ama sonuçta insan amacıyla yaşar ve hayatı seven bir insan için bu şekilde de mutlu olunur. benim için zenginlik güzel bir yat, hayalindeki araba, en az 3 tane ev(dağ evi, yazlık, düzenli oturduğumuz ev[villa tipi evler klasik prefabrik yazlık veya dağ evinden bahsetmiyorum ucuza kaçılmadan yapılmış yani]), ve ciddi bir pasif gelire sahip olmak bunlar maddi anlamda zenginliğin tanımı. hadi olduk diyelim daha çoğunu aramayız diye düşünüyorum. tabi hedefinde hayatta iz bırakmak istemeyenler için bu kadarı zenginliktir bence. paranın bozma durumuna gelirsek kötü bir adam camide düzelmez iyi bir adam meyhanede bozulmaz. ve evet ACİL ZENGİN OLMAMIZ LAZIM.
Manen zenginliğin madden zenginlikten çok üstün olduğu fikrindeyim aslında. İşin goygoyundayım ama ekonomik refah ya da alım gücünün dünya orta direk ortalamasında olması bizim için sanırım kafi bir zenginlik olurdu. Biz tuhaf bir milletiz. Alacağımız donu kırık yerde arar en ucuzunu buluruz ama sıtarbaksa oturduğumuzda masanın üzerinde muhakkak görünsün diye ayfon 14 pro meks için kredi çekeriz. Hakikaten imkanım elverse verir miydim o parayı bilmiyorum. Paranın yokluğunun ya da azlığının huzursuzluğunu bir tek sürekli olan sağlık işlerimizde ve araba ile gitmemiz gereken uzun yollarda hissediyorum. Allah hayırlı zenginlikler versin