Herkese merhaba,
E-ticaret sektörü için paylaştığım konularda tecrübelerimi VAKA olarak adlandırarak paylaştığımı profilimdeki konulara girerek bakabilir, detaylı inceleyebilirsiniz. (Yüzlerce kişiye faydası dokunmuştur.)

Sadece e-ticaret ile kalmasın diye diğer sektörlerde de reklam danışmanlığı ya da yönetimi yaparken edindiğim tecrübelerimi sizlerle paylaşmanın bir sakıncası olmadığını düşünüyorum.

VAKA: Su tesisatçısı
İnstagram profilime içerikler yüklerken bir kişi mesaj attı.

merhaba, instagramda tesisat işleri almak için sponsorlu reklam veriyorum ama dönüş alamıyorum. Bazen 1-2 kişi yazıyor sadece o kadar.

instagram reklamlarımı yönetebilir misiniz? Dedi.

Eğer bana inanıyorsan, hemen şimdi reklamlarını kapat, dedim.
Neden diye sormasına fırsat vermeden, instagram tarafına değil google tarafına çalışacağız, reklamlarını kurup 1 ay da danışmanlığını yapacağım.

şu an telefonun günde 2-3 çalıyorsa, reklamları kurduktan sonra 10 kez çalacak ama her şeyi bana bırakacaksın diye üsteledim.

o zamanın parası ile 1 ay danışmanlık için 3750 TL den anlaşmıştık. İnstagrama 5 bin TL gibi bir para harcamış, aynı parayı Google için ayırmasını istedim.

İnstagram ve facebook reklamlarını kapattım.
Kurulu olan Google My Business paneline girip hazır website oluşturdum.
Site adresini nihai URL kısmına ekledim
Telefon numarasını da ekledim
Reklamı dükkanının 15 km çapına açtım.

Duyarlı arama ağı reklamlarıyla günde 5-6 telefon araması almaya başladı.

ama bana yetmedi.
bende telefon reklamı kurulumu yaptım.

telefon reklamı ile arama sayısını 11 e çıkardık.

Her reklam platformu her sektörde çalışmaz.
Balığa ağaca çık demeyin.

Önce sektör analizi, sonra rakip analizi ve en son piyasa analizi yapın.
Ekmek neredeyse reklamınızı o alanda vermeniz gerekir.

bu tesisatçı en son günde 30 telefon araması alıyordu 1-1.5 sene önce. Kazandıkça bütçesini arttırdı tabi. Kendisiyle 7 aya yakın çalıştım.

herkese iyi forumlar 👋