Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
"Başvuru esnasında Site Kit ile başvuru yapıldıysa ads.txt dosyasının hiçbir önemi yok. Onay sonrası eklense de olur."

ads.txt olmadan olmaz. İllaki onaylandıktan sonra da manuel olarak girmeniz gerekir. asd.txt dosyasını eklemediğinizde doğrulama yapamazsınız ve siteniz onaylanmaz bilginize.

ads.txt dosyası o alan adının sahibi olduğunuzu ve reklam yayınlama yetkisine sahip olduğunuzu belirten doğrulama yöntemi bilginize...
Neden doğrulama ihtiyacı duysun ki? Zaten Site Kit sizin yerinize siteye reklam kodunu ve pub kodunu yerleştirerek doğrulama yapıyor. Benzer durum Search Console'da da var. Normalde sitenizi doğrulamak için google-xxxx.html şeklinde dosya yüklemeniz istenir. Ancak Site Kit bağlı olduğunda herhangi bir dosya yüklemeye ihtiyaç kalmadan doğrulama yapılabilir. Bugüne kadar Adsense onayına gönderdiğim sitelerin hiçbirine ads.txt eklemedim, dörtte üçüne de onay aldım. Hiçbir zaman siteniz doğrulanamadı diye bir cevap da almadım.

ads.txt dosyası yüklü olmayıp reklam gösterimine devam eden onlarca site de gösterebilirim size.