Benim bu konuda bir tezim var o da şöyle. Örneğin ramazan ayında oruç tutarsanız ve dengeli şekilde beslenirseniz kilo verebiliyor veya kilonuzu koruyabiliyorsunuz. Çünkü iştahınız azalıyor mideniz küçülüyor vs.
İştah çok önemli. Örneğin yeni bir iş yerinde çalışmaya başladınız ve hep dışardan yemeye başladınız. Her gün döner dürüm kebap fast food vs yiyorsunuz. 3 ayda 30 kilo alabilirsiniz. Yedikçe yiyesiniz gelir.
Peki bu durum nasıl kontrol altına alınabilir?
Ben de bir dönem incelmek ve kilo vermek için çok şey denedim. Yemeyi azaltmak spor yapmak güzellik merkezinde bel inceltme işlemleri, bol su içmek vs gibi.
Fakat çözüm olmadı. Ne zaman ki midemle alakalı doktora gittim kullandığım ilaçlarla mide sindirim sistemi düzene girdi.
Bana kilo verdiren sistem düzenli kullanmak şartıyla;
Mide koruyucu hap kullanımı
Duphalac şurup kullanımı
Kapsül şeklinde probiyotik kullanımı
Gaviscon şurup kullanımı
İşte bunları kullanarak tam 10 kilo verdim. Sindirim sistemi düzeldikçe incelme zayıflama oldukça hantallıkta gidiyor:
İnsan daha çok hareket etmek istiyor yürümek istiyor.
Midemin yanması ekşimesi geçti rahatladı. İştahım normal seviyeye geldi, açlık hissim azaldı.
Ben bunları yapın diyip öneremem ama doktora mide için gitmenizde tavsiye var. Ben bu şekilde ciddi kilo verdim ve sağlığıma kavuştum.