Ben de dediğiniz gibi duydum,
iki sebep varmış TR vatandaşlığını sonradan alan ile TR vatandaşı olanları ayırt edemedikleri için almıyorlarmış,
diğeri de dediğiniz gibi Moldova sonra ukrayna oradan da polonya ve avrupa rotası çizdikleri için
reddediyorlarmış girişleri
merakımdan diğer kimlikle girilen ülkelerde de durum aynı mı onu da öğrenmek istemiştim.
Moldovada yasiyorum. Eger turist Moldovaya gelme gibi bir planiniz varsa kesinlikle vazgecin. Turist olarak girme sansiniz cok dusuk.
Hem Romanya'ya hem de Ukraynaya Uzerinden Avrupaya kacak gecisleri onemle icin alinan bir onlem.
Sadece Turk vatandaslarina uygulanan bir sey degil. Avrupaya kacak gecebilecek potansiyel tasiyan her pasport icin gecerli bu uyguladiklari.
Mesala yesil pasaportunuz vardir ya da aktif schengen vizeniz, o zaman bir problem yok.
TR vatandaşlığını sonradan alan ile TR vatandaşı olanları ayırt edemedikleri için almıyorlarmış,
Buna kesinlikle dogru diyemem ama havalaninda calisani bir Gagauz Turku memurdan duymustum. Turk pasaportu olup Turk'e benzemeyen bir cok insan geliyor demisti.