Gördüğüm tüm içerikler yurt dışından çalınmış içerikler. Ülkede özgün herhangi bir şey yapan çok az kişi gördüm. Biri bir şirket kuracak adını ismi soy ismi vs yapıyor. Bu ülkede özgün bir şey göremiyorum. Yoksa var da bana mı yok geliyor?
Herhangi bir alanda özgün bir şeyi kendi üreten fikir - içerik çalmayan çok az kişi var.
Herhangi bir çocuk doğumundan ölümüne kadar tüm çevresi tarafınfan memur olmaya risk almamaya zorlanıyor.
Girişim, özgünlük, risk alma gibi şeyler ülkemizde önemsiz ve asla yapılmaması gereken bir şeymiş gözüyle bakılıyor.
Ben bir yerden bir şey görsem kazandıracak bile olsa içeriğini çalıp yapmak istemiyorum ama ertesi gün yüzlerce kişi tıpa tıp aynısını yapıp kendi icat etmiş gibi sergiliyor.
Sen çok mu girişimcisin vs demeyin ben kendimi övmek vs için açmadım. Gerçekten her gün saydığım şeyleri görüyorum. Aylık 100k kazanan bir adama memur ol diye zorlayan memur değil diye ev vermeyen var.
Her şeyimiz kalıp ve kopya gibi geliyor bana. Durum bu mu yoksa ben mi yanlış pencereden bakıyorum?