Sussam gönül razı değil söylesem tesiri yok fakat yinede anlatmaya çalışacağım
1.Bu düşünceler çok akıllıca değil, sırayla elimden geldiği kadar yazmaya çalışacağım;
2.Bunların kafasında ki memur figürü bilgisayar başında solorite oynayan kişilerde kalmış bu ülkenin sınırını koruyan askeri gece güvenliğini sağlayan polisi annen baban rahatsızlandığında ona bakan sağlıkçısıda memurdur.
3.Torpil felan saçmalanmış adam akıllı kpss'ye girersin puanını alırsın ösym ile atama yapılır. Bilgisayar başından hepsi torpilli diye iftira atmak kolay geliyor kendini eve kapatıp kpss'ye çalışmaktansa.
4.Ülkede çok memur var safsatası mevcut oecd sayıları bunu açıklıyor.
bkz Almanya'nın bizden memur sayısı nüfusa oranla iki kat fazla. Onlarda memur maaşı reelde şuanki ortalama türk memurundan 3 kat daha fazla . Aptal Alman vatandaşları bu konuda isyan etmeyi neden düşünmüyor ? Çünkü konuyu açan arkadaş kadar akıllı değiller.
5. Geçenlerde de bir konu açıldı asgari ücret bu kadar düşükken memur maaşları neden 22 bin oldu diye. Aynı konuyu r10 da bende açacağım makale yazarlarının ücreti düşükken yazılımcılar neden projelere bu kadar fazla ücret istiyor diye ? Gerçi bu ironiyide başka yerlere çeken olur. Kimse kimseden üstün değildir ona tüm kalbimle katılıyorum fakat sahip olunan bilgi ve becerilere göre hayatta dönüşleriniz oluyor.
6.
Alıntı
bende okudum torpilim olmadığı için memur değilim boşuna mı okudum yani?
bölümünüz nedir bilmiyorum fakat ösym her yıl sıralamayla alımlar yapıyor. Oturun kpss çalışın atanın çok istiyorsunuz.
7. @f12'ye vakitleri çokta yazılım öğrenmiş yazılmış birde senin hayatın işten ibaret mi ? Adam mesaisini tamamlamış akşam gelmiş kendini geliştirmiş. Memurları olduğu yerde duran statükocu diye suçlayan siz değil misiniz ? İşte adam ne güzel kendini geliştirmiştir.Ülkemizde çalışan bir memur bir dil biliyor bil yazılım dili biliyor. Tebrik edeceğine laf çarpıyorsun bu eleştri değil kıskançlıktır.
8- Kıyasa giderek kendi hakkını aramak bu ülkenin toplumsal sorunudur. Bir memur olarak benden 10 k kadar yüksek alan kamu işçilerini kıyaslamadım tebrik ettim senin sendikanda iyi çalışsaydı iyi maaş alsaydı dedim.
9- Son olarakta konu sahibi arkadaş " İnşallah senin dediğin olur memurların yüzde 30 'u işten çıkarılır da sorun yaşadığında çağıracağın polis hasta olduğunda sana bakacak doktor bulamazsın"