karamazov adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
vakitleri o kadar boş ki adam yazılım öğrenmiş
şu memur fantezini anlatsana hacı sen bi 😬 ne yaşadın cidden
97de php ye basladım
2004 te memurluga matematik de mi yok?
bi de öyle vergindairesi vs değil kelle koltukta memurum hacı adımız memur işte neyse...

Abdullahsuheyl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Memurların ek iş yapması yasak değil mi?
yasak evet. birazdan tüm bildiklerimi unutacağım, satıştakileri de sana devredeyim.
memurlara mükellefiyet gerektiren işler yasaktır.
yoksa arkaplanda ben yapayım sen sat kim bilecek? anladın?!

LordHaseky adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Memur her zaman asgari ücretin iki katı maaş alırdı.
Maalesef Türkiye gerçeklerinden uzak bir konu ve memuriyete atanamayıp yapılan memur düşmanlığı.
Kamuda ki problem bana göre alınan memur sayısındadır. Bu kadar memura gerek yok.
10 sene önceki memur sayısı ile şimdiyi karşılaştırırsanız farkı görürsünüz.

Ayrıca asgari ücrete yılda 2 kere zam yapılması, KKM denen saçma-sapan zengini zengin eden politika, 43-44 yaşındaki gencecik insanların emekli olduğu EYT sistemini görmeden kamu çalışanlarına yüklenmek, bilemedim.

Memur dediğin kamu hizmeti sunar, katma değer niye üretsin? Fazla memur olduğu konusunda ise katılıyorum.
3 katıydı hep

lovedone adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çiftçi ürününü istediği fiyata satamıyor. Aracılar ürünün üretiminden 10 kat fazla kazanıyor @karamazov; dan ses yok.
Galericiler bire alıp yüze satıyor ses yok.
Marketler kafalarına göre zam yapıyor ses yok.
Gıda üreticileri hileli gıdalarla kazançlarını eskisinin 5 katı 10 katı fiyatlara çıkarıyor ses yok.
Enflasyonun hesaplanamadığı, 50 bin lira paranın değerinin olmadığı bir ülkede yıllık milyarlarca dolar kar açıklayan bankalar 50-100 bin arası krediyi bile vatandaşa vermiyor ses yok.
Ülkede 10 milyon mülteci elini kolunu sallayarak geziyor senin gençlerin işsizken sigortasız düşük maaşa işlerini elinden alıyor ses yok.
Lise mezunu bile olmayan işçiler 30 bin lira alıyor. Doktorla hakim savcıyla maaş bordrosu karşılaştırıyor ses yok.
Adam öldüren bir kişi yeni yasayla 5 yıl yatıyor. Hırsız, madde satıcısı, gaspçı, ***********, kasten yaralama yapan cezaevine uğramıyor ses yok.
Alanında uzman doktorlar, Ülkenin en seçkin mühendisleri yurtdışına gidiyor veya gİtmek zorunda kalıyor ses yok.

Sende şimdi gelmişsin burda memur maaşını vs. mi eleştiriyorsun?
Sen çiftçinin ürettiği malın arkasında durabiliyor musun ? Belediyeye bağlı Sebze ve meyve hallerini denetleyebiliyor musun?
Galericilere 50-100 bin en fazla 300 bin cezadan başka bişey kesebiliyor musun? (adamlara her gün bu cezaları kessen gülerler ki öyle de yapıyolar.)
Marketlere iyi denetimler getirebiliyo musun?
Gıda üreticileri hileli ürünler üretiyor farkındamısın? Fabrikaların 1 saatte ürettiği mal kadar komik cezalar ve yaptırımlar uyguluyosun.
Merkez bankası olarak Bankalara senelik %27 ile para veriyorsun bankalar vatandaşa %50 ile kredi veriyor sesini çıkarabiliyor musun?
Mültecilere karşı askerin polisine özel talimat gidiyor bunlara dokunmayın diye bunları görebiliyor musun?
Yeni infaz yasalarını biliyor musun? Yada kimler için çıktığını. Ben sana anlatayım 2023 yılında halen Covid-19 izninde olan 350 bin mahkum cezaevinde değil dışarda geziyor ve bunların çoğu potansiyel suçlu sürekli bu suçları işlemeye devam ediyorlar ve edecekler ama senin umrunda mı? Ben söyleyeyim değil. Hatta bu yukarda bahsettiğim haksız kazanç elde eden hile yapan milletin canına malına kasteden çocuklarını zehirleyenler bunlarda suçlu değil. Suçlunun kim olduğuna halen karar veremedin mi? @karamazov;
altı imzalık bir cevap tebrikler