Kısa vadeli düşünüp , her kesime zam verip halkı ezdirmeyiz , fırsatçı şirketler , fırsatçı dış güçler politikası ile bugünlere geldik.

Sıkı bir politika uygulanmadı . en başında uygulansa bu kadar zor olmayacaktı.

Memurların bir çoğunun gereksiz olduğunda tüm ülke hem fikiriz , burada memurlara laf etmiyorum , sadece sayılarının fazla olduğunu ve sistemin hatalı işlediğini söylüyorum.

50 yıl geriden gelen tuhaf bir sistemleri var. Günümüze ayak uyduracak olsalar her şey çok daha hızlı işler devlette ve memurların en az %60'ınada gerek kalmaz.

Daha iyisini daha ucuza yapmak varken , eski usul kafadan vazgeçilmiyor.
Devletin birimlerinin birbirleri ile olan iletişimi kötü ve buda işlerin aşırı yavaşlamasına sebep oluyor.

Kiracı için icraya gidiyorsun , kağıt doldurtuyor Kağıttaki 3-5 yazıyı elle bilgisayara geçiriyor. Şirketin tekini icraya veriyorum her şeyi belli ama adresini bana soruyor. 3 parça şeyi 1 saatte sisteme geçiriyor. Elindeki adresi veriyorsun sahte çıkıyor. 2 ay bekliyorsun dönüş yok , Niye sen takip edeceksin sistem otomatik işlemiyor nasıl yavaş işler ona göre planlanmış. icraya gidiyorsun , tekrar icra yollayalım adres ver diyor. Sen devletsin adamın adresini bana mı soruyorsun. + Her seferinde para alıyor.

Sonuç koca bir hiç. İcra işe yaramadı dava aç diyor.

Aynı kiracı şirket üzerinden ceza yiyor , yanlışlıkla mülk sahibi olan bana yollanıyor. Vergi müdürlüğüne gidiyorsun yanlış yollamışlar , bu imkansız diyor. İmkansızsa niye bana ceza yolluyorsunuz 2 Saat uğraşıyorsun ödüyorsun 3 kuruş için dava ile uğraşmamak için. İstersen itiraz et diyorlar.

1 Parça kağıtdaki vergiyi ödemek için'de 20 tane vezne , memur geziyorum.
Biri tuvalete gitmiş , diğeri yemeğe gitmiş , diğeri sigaraya gitmiş. Mükemmel sistem mükemmel işleyiş. TAM otomatik böyle bir şey