Hangi otel boşmuş hocam 😅 2 hafta önce Türsab başkanı "Ege ve Akdenizdeki otellerimizin doluluk kapasitesi %95" diyordu.
Bayramda Alanyadaydım yemin ederim ne kadar otel varsa hepsi doluydu hepsinin balkonunda da havlu vardı kurusun diye asmışlar bunun gırgırınu yapmıştık 😅
Sen ben gidemiyoruzdur o ayrı ama giden gidiyor işte
ben kendim, Türkiye'nin ilk turizm beldesinde, en eski 5 otelden birisinin sahibiyim. beldenin kalbinde otel işletiyor, geçen sene %100 doluluk ile çalışıyorduk, bu sebeple 32 olan oda sayımızı 44'e çıkarttık (aile odalarını bölerek). Ama bu sezon bu konuda bir hezimet oldu biz dahil büyük resortlerin bile doluluk oranları %70-80.
Avrupa'da ekonomik sıkıntılar var ve Türkiye'de de olan sıkıntılar buranın en büyük özelliğini kaybetmesine sebep oldu. Türkiye artık ucuz tatil bölgesi değil. 4 sene önce 800 euro'ya 1 hafta tatil yapan İngilizler bu sene aynı dönemde 2.5k-3k pound ödüyorlar.
Türkler bile 50-60 bin ödemek yerine, 15 bin TL'ye UÇAK DAHİL Mısır'a gidebiliyorlar.
Hangi otel boşmuş diyorsunuz, yolunuz düşerse kendi otelim olmak üzere, tüm otelleri tek tek dolaştırırım sorun değil. Dilerseniz bölgenin en büyük otellerinin CRM'lerini de otel sahibi arkadaşlarımdan rica eder paylaşırım.
Tekrar söylüyorum, geçen sezon son 10 senenin en iyi sezonuydu, ama bi o kadar da bu sezon son 20 senenin en kötüsü olabilir.