webhun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar,

Dünyanın en büyük 2 firmasında ( Siemens , DHL ) kısa süreliğine ( 6 ay - 4 ay ) çalışan biri yurdışı iş ilanları için nasıl bir yol izlemelidir ?

Vizem olmadığı ve fazla nakit param olmadığı için firmalar benim için referans olur mu ?
Türkiye'de bulunan zengin insanlara başvursam benim nakit ihtiyacımı ( iş bulup çalışana ve geri ödeyene kadar ) karşılarlar mı ?

Yardımcı olursanız çok sevinirim ?
Neden Türkiye'de bulunan yabancı firmalara başvurmuyorsun ?
Cevap : Yurtdışında yaşayarak dil konusunda kendimi master seviyeye getirip ve bir miktar para biriktirdikten sonra Türkiye'ye dönerek yatırım yapmak istiyorum.
Yurt dışında yaşayan biri olarak sana şöyle bir açıklama yapayım;

Senin bu firmalara iş başvurusunda bulunman için öncelikle bu firmalar ülke dışında personel arıyor mu bunu öğrenmen gerekiyor. Çünkü avrupada dışarıdan eleman getirebilmek için, öncelikle bulunduğun ülke de personel arayışına girmen gerek ve bulamazsan eğer, tr de olan işkur gibi yere başvuru yapıyorsun onlar sana eleman buluyor eğer bulamazlarsa bu defa yurt dışından eleman getirme hakkın oluyor. Yani öyle kafalarına göre getiremezler. Öncelik bulunduğu ülke. Tabii istisnalar vs olabilir. Dİyelim personel arayışı var ilan vermişler. Diğer ülkelerden çalışma arkadaşı arıyoruz vs tarzında. Öncelik senin bu işi daha önce yaptığını ıspat etmen gerek, belli bir seviye dil konuşuyor olman gerek ve vizenin olması gerek ama diyelim ki vizen yok fakat istedikleri personel sensin. O zaman o firma vizeni vs'ni ayarlıyor.

Dürüst olmak gerekirse kalifeli bir personel değilsen, o ülkede bu işi yapacak adam bulamazlarsa gidersin diğer türlü çok zor.