Tarikatler ve cemaatler bu ülkenin bünyesindeki virüslerdir. Bunlar olmazsa, toplum kademe kademe aydınlanacak. Ancak bunlar ve bağlı militanlar tüm enerjilerini insanları kendilerine çekmek için kullanıyor. Bunu kendi hayatlarının amacı yaparak, cennette mükafat alacaklarını düşünüyorlar. Atatürk bunlara 1000 yıllık bir hasarı kısa sürede vermeyi başardı. O büyük adam sayesinde ben burada bu yazıyı korkmadan yazabiliyorum. O olmasaydı kellemi almak isteyen çok militan bulunurdu. Halkı aydınlatmak lazım. Hepimizin geleceği buna bağlı. Benim umudum gelişen teknolojide. Artık Celal Şengör, Yakup deniz, efe aydal, diamond tema hatta Mustafa öztürk, Dücane Cündioğlu gibi kişilere herkes ulaşabiliyor. Sosyal medyanın insan beyninde çaktıracağı tek bir kıvılcımla bile bu tarikatler, cemaatler baş edemeyecektir.
Ekleme: Annem Kadiri tarikatına mebsup. Ankara pursaklarda Mehmet hoca vardı. Bizim evde her ay 1-2 zikir günü olurdu. Kendim de 30 yaşıma kadar az çok birçok cemaatin tarikatın kıyısında dolandım. Yemeklerini yedim. Sularını içtim. Ancak hiçbirine bağlanmadım.