2 gün önce lazer ameliyatı oldum. İlk önce muayene oldum gözümün uygun olup olmadığını kontrol etmek için. Gözümün her türlü lazer ameliyata uygun olduğunu söyledi doktor. Ben de LASIK yöntemini seçtim. Ameliyata girdim toplam 4-5 dakika sürdü 2 göz için. Ağrı sızı olmadı ameliyat esnasında fakat korkuyor insan ister istemez. Üstteki flep yapıdan kesit alıp lazer ışınıyla çizdiler sonra geri kapattılar. Ameliyattan çıktım ve yaklaşık 3 saat boyunca gözlerimde biber yanması gibi bir acı oluştu. maksimum 3 saat sürdü ve ertesi güne kadar güneş gözlüğü kullanmam gerektiğini söylediler. Ertesi güne kadar ışığa bakamadım.
Ertesi gün uyandığımda her taraf full hd şekildeydi. artık gözlüksüz her şeyi görebildim. Bu kadar hızlı iyileşmeyi beklemiyordum çok hızlı oldu. Göz kuruluğu falan dediler ama öyle bir problem yaşamadım şu anlık. Şimdilik suni gözyaşı damlası kullanıyorum 3 ay kullanmam gerektiğini söyledi doktor.
Bu ameliyat için riskli diyenler oldu ama ben bir risk ile karşılaşmadım şimdiye kadar. İlerleyen süreçte ne olır bilmiyorum ama şuan hiç bir problem yok.
Di gunu
Pazartesi kontrole gideceğim gözüm kaç numaraya düşmüş onu orda söyleyecekler büyük ihtimal. 3 buçuk derece miyoptum şuan gözlükle bir alakam yok.
Ameliyatı olduğum yer Samsunda Dünyagöz hastahanesi idi 7500 TL ye yaptırdım. Bence gözlük kullanan bu ameliyatı düşünsün derim. Riskli diyenler genelde optikçiler araştırdığım kadarıyla. Ben bu operasyondan memnunum. Düşünenler mutlaka en azından bi muayene olsun derim.
Geçmiş olsun, nasıl 3 saat sürdü hocam ben 4-5 gün bildiğin kıvrandım, o anları hatırlamak bile istemiyorum
Geçmiş olsun hocam son durumunuz nedir bende pazartesi günü wavefront + ilasik olacağım heyecanlıyım