İlginiz için çok teşekkür ederim, tavsiyeleriniz üzerinden yola çıkarak hareket ettim ve olayı neticelendirdim. Benzer bir durum yaşadığı için konuyu takip eden varsa diye son durum güncellemesi yapıyorum, bkz;
Çocukları severim ve hiç kıyamam ama bunlar ergenliğe girmiş eşşek kadar çocuklar neyin doğru neyin yalnış olduğunu bilecek yaştalar eğer sadece oynasalardı bişi demezdim zaten ama benim evimin önünde cama zincirlediğim bir motora 3 kişi binerek oyuncak muamelesi yaparak bir başkasının malına zarar verip o malıda öylece ortada bırakıp kaçarak haber dahi vermezlerse, ben de çocuktur diyip geçmem malesef. 2 şahit buldum ailelere durumu anlattım görmediğim şeye duysamda inanmam ben durumu öğrenmek için geldim eğer çocuklarınız yaptıysa söylesin parada istemeyeceğim o zaman dedim bunu çocuklar duymasına rağmen daima inkar ve yalan attılar, kabullenmediler, aile de şahsıma iftiracı ve yalancı sıfatını yakıştırdı ben de iyi niyetimi kenara bıraktım şahit olsada siz kabul etmiyosunuz kayıtlara baktığımda söylediklerinizin tersi çıkarsa o halde masraflar için geleceğim diyerek ayrıldım ordan. Karşı binamdaki bir işyerinin kamera kayıtlarına ulaştım ve resmen şok oldum 13-15 yaşlarında 3 çocuk yüzlerce kiloluk motora oyuncak muamelesi yaparak zarar verip ortada bırakıyorlar, geçmişte motorumda ansızın hasarlar ufak göçükler, çizikler vesaire oluyordu anlam veremiyordum hiç onuda şimdi anladım. Kayıtları aileye gönderdim ve akşam masrafı konuşmak için geleceğimi belirttim. Bir diğer aileyi de yeni buldum bu gün de o son aile ile görüşeceğim umarım sorun çıkmaz, son bir güncelleme sonrasında konuyu kilitleyeceğim. İlginiz için teşekkür ederim
İyi haberlerinizi bekliyoruz hocam herşeyin başı eğitim aileleri eğitimli olsa yapıp yapıp sokağa salmazlar zaten bizim eve giriş çıkış saatlerimiz vardı belli bir alanımız vardı onun dışına çıkmazdık kimsenin malına dokunmaz göz dikmezdik