Hocam bazı konularda o kadar doluyum ki. Ben ceviri burosuyum. Imzalı kaşeli, noter onaylı ceviri yapiyorum. Yeminli tercumanim. 19 yaşında cocuk gelmiş ben mutercim tercumanim diyerek ilan acmis. Yaw sen tercuman degilsin. Hayatinda kac tane vize evragı çevirdin. "İlgili Makama" öbeginin ingilizcesini bilmezsin. Geregini arz ederim in ingilizcesini bilmezsin. Google dan, yandex den ceviri yapıp bizim yarı fiyatimiza ceviri topluyosun. Sonra o ceviri zaten gene bana geliyor. Ama o cocuga da kızmıyorum. O 100 kelime 6 liraya 8 liraya ceviriye guvenip veren musterisine kızıyorum. Koca bütçeli sağlık sitelerini, diş, esterij, sac ekimi gibi yığınla terminoloji olan siteleri 100 kelimesini 8 liraya cevirtip çeviri hizmeti aldığını sanan musteriye kızıyorum. Dün adam bana yazmiş, erkan hocam forumdan cevirttik ama google dan cevirmiş. Sen bunu duzelt. Umrumda degill. Ben müşteriye yemin zaptımı, kaşelerimi, teyit icin arayacagı notere kadar atiyorum. Ama 100 kelimede 4 lira kar edicen diye sahtekarlara işi veriyosun. Sonra klinik sahiplerinden posta yiyince Erkan hocam düzelt. Oldu. Umrumda degil.