Hızlı kurulum olarak google cloud marketten pleks kurdum. Centos 7 üzerine kurul du. lisans işlemi için kök dizine erişmem gerekli google cloud da ftp de root yetkisi ile bağlanamadım bir türlü.
ftp bağlanmak için yaptığım işlemler
puttygen den root adın da - admin adın da - rasgele isim de key oluşturdum. filezilla dan sftp olarak bağlanırken şifre istiyor şifreyi giriyorum bağlanmıyor root ve admin olarak oluşturduğuma. rasgele isim de oluşturduğuma sorunsuz bağlanıyor. Bağlanmaya çalıştığım alan : etc/sw/keys/keys bağlanırken aşağıdaki hatayı alıyorum.
aldığım hata
etc/sw/keys/keys Permission denied (Error code: 2) şeklin de
çözüm olarak aşağıdaki kodu buldum lakin yine de olmadı.
"
/usr/sbin/usermod -a -G swkey-data psaadm && chown -R root:swkey-data /etc/sw/keys/ && chmod -R 660 /etc/sw/keys/* && chmod -R 644 /etc/sw/keys/info && find /etc/sw/keys -type d -exec chmod 2770 {} ; && chmod 4510 /etc/sw/keys/restart/* && chown -R psaadm:swkey-data /etc/sw/keys/registry.xml /etc/sw/keys/keys/*
service sw-engine restart && service sw-cp-server restart
"
centos ubuntuya göre daha verimli olduğu için centos tercih ettim tek tek uğraşmadan seri şekilde kurmak için marketten centos üzerine kurulum için pleks paneli tercih ettim. google cloud da ftp ye root yetkisi ile nasıl bağlana bilirim veya etc/sw/keys/ bu radaki key ile elimdeki key alanını nasıl değiştire bilirim.