Merhabalar,
Detaylı bilgilendirme için teşekkür ederiz. Paylaşılan ID'ye ait talebiniz ayrıntılı olarak incelenmiştir.
Wordpress tarafında 50 eklenti gözükmektedir. Bunların 35 tanesi aktiftir. İlgili eklenti sayısı oldukça yüksektir. Optimizasyon sorunlarında CPU ve RAM arttırmak çözüm olmayacaktır. Yüksek tüketim aynı şekilde devam edecektir.
Talebinize en son yanıt veren Teknik Destek Yetkilisi arkadaşımızın yanıtı yukarıdaki gibidir. Web sitenize ait performansla ilgili, web sitenizin farklı bir firma/hizmete taşınmasıyla sorunun çözümü noktasında nasıl bir çözüm oluştuğunu doğrudan bilebilmemiz pek mümkün değildir. Daha iyi bir cache yapısı ayarlamış olunabilir veyahut PHP sürümleriyle ilgili değişiklikler doğrudan etki etmiş olabilir. Ancak talepten de arkadaşlarımızın paylaştığı üzere, bildiğimiz bir gerçek var ki, WordPress kendi içinde hantal bir yazılım olurken bu kadar aktif eklenti sayısı ile normal şartlar altında sorun yaşanmaması pek mümkün değildir.
Yaşadığınız sorununuza teknik destek ekibimizin yaklaşımı, mümkün mertebe sizlere yardımcı olmaya yönelik olduğunu görüntülemekteyiz. Müşteri memnuniyeti ise bizler için her zaman önceliktir. Bu sebeple, değerlendirmeniz halinde memnun kalmadığınız sağlanan hizmetimizle ilgili, son ödemiş olduğunuz faturanızın iadesini kredi bakiyenize eklemek isteriz. Bunun için hizmetin iptal işlemi ve onayı için mevcut talebinize bildirimde bulunmanız yeterli olacaktır.
Bilgi ve değerlendirmenize sunarız.
Merhaba,
müşterime bir kaç gün içerisinde VDS hizmeti için iki kere görece yüksek tutarlarda ödeme yaptırmak durumunda kaldığım için mahcubiyetim olmuştu, bu yüzden iade çok makbule geçer. Bu şekilde bir yaklaşım sergilediğiniz için teşekkür ederim.
Optimizasyon konusuna değinecek olursak; VDS' i, sizin sunucunuzda da, diğer 3 farklı firmanın sunucunda da işletim sistemi, panel kurulumu, sunucu güncellemeleri, PHP limitleri vb. her şeyi birebir aynı şekilde kendim yapmış bulunmaktayım. Birebir aynı yapılandırma da aynı sitenin kurulumlarını kendim yaptığım ve bir çok kez kontrolünü sağladığım için siteyle ilgili bir sorun olmadığından gayet eminim. İlgili site bir LMS, bir çok aktif ve gerekli özelliği bulunmakta, buna bağlı olarak çok sayıda eklentiye gereksinim duyuyor. Bu eklentilerin bir çoğu sistemin çalışmasını sağlayan temaya bağlı eklentiler, site özelinde herhangi bir performans sorunu yaşanmıyor, LMS olmasına rağmen şu anki daha düşük konfigürasyonlu sunucuda anlık yüksek sayıda kullanıcının işlemini sağlıklı olarak çalıştırıyor ve sizde yaşadığım hantallığı da yaşamıyorum. Aklıma gelen şey; CPU' da bir kısıtlama olması veya tarafıma atanan sunucunun eski bir model olması, 2697 v2 sunucuda bile çok rahat çalışıyordu, bundan bile eski bir versiyon olduğu düşüncesindeyim CPU kısıtlaması yoksa yada sunucu eski değil ise VDS adı altında VPS sunuluyor olması da başka bir ihtimal. Aklıma bunlardan başka hiç bir şey gelmiyor açıkçası, sizi de zan altında bırakmak istemiyorum bu tarz konularda. Bu saydığım şeyleri yapan firmalar da var piyasada sizin de bildiğiniz üzere, kimse açık açık yapıyorum demiyor orası ayrı dava. Elinizdeki eski sunucuları VDS hizmetlerinde kullanıyor olabilirsiniz belki, en iyi ihtimal bu olur benim adıma, diğer şeyleri firmanıza yakıştırmak istemem. Tekrar bu yaklaşımınız için teşekkür ederim, ilgili destek talebine yazıyorum.