buyukweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,

Kesinlikle iş kurmanız. Kimse siz ingilizce biliyorsunuz diye iş vermiyor.

İngilizce bir ekstra. Bildiğiniz işlerin yanında size bir avantaj sağlayacaktır.

Günümüz dünyasında eğitim gittikçe çok önemsiz bir hal alıyor. (Para kazanma açısından söylüyorum.)

Üniversiteler ise iyi bir yerde okumuyorsanız tamamen sadece diploma sahibi yapıyor sizi. İyi bir yerde okuyorsanız okul arkadaşlarınız sizin networkünüz olacaktır ancak kötü bir üniversite mezunuysanız çevrenizde ki insanlar ya kendini kurtarmış ya da kurtarmaya çalışan tipler olacaktır.

Elinizde ki parayı eğitime ayırıp ayrıca bir iş kuracak paranız kalmayacaksa ve herhangi bir sektör konusunda tecrübe/yeteneğiniz de yoksa alacağınız eğitim İngilizce film ve dizileri daha rahat izlemenize yarar.
Güzel bir yorum teşekkür ederim.

Bilişim ve İnternet alanın da kariyer yapmak istediğim ve çoğu unsur da İngilizce'nin büyük önem sarf etmesi sebebiyle aslında hem yurt dışını İngiltereyi görmek hem orada bir sosyal ağ oluşturmak hem de belki de İngiltere de bir şirket kurarak bazı planlarımın ilk adımını atabilirim. Belki çok zorlanırım ama alım gücü sosyal ortam popülasyona bakıldığı zaman, oraya gitmek görmek belki daha avantajlı olabilir. Türkiye de daha önceden genç girişimci olarak e-ticaret denemem oldu vergi ödemekten bıktım usandım , İngiltere de vergiler çok daha makul.

Bu zaman da Türkiye de iş kurmak erken yaşlandırıyor.