Diyetisyen önce görüşme sağladı. Kararlılığımı sorguladı. Ya hep ya hiç mantığı gütmemiz lazım. Yasak olan şeyleri kesinlikle tedavi sürecinde yemeyeceksin dendi. Kabul ettim. Aslında glutensiz, rafine şekersiz ve süt kullanmadan yapılan bir diyet var tedavi sürecinde. Düşkün olduğunuz gıdaların ters sinyallerini beyne gönderdiklerini söylediler. Dayanamadığım saldırdığım yiyecekleri tablolarında işaretlememi istediler tedavi başladı. Yasak dediklerine harfiyen uydum. Birinci öncelikleri ikinci beyin olan bağırsak sistemini düzenlemek oldu. Bunun için probiyotik ve prebiyotik desteği verdiler. Süt bu yüzden yasak mesela. 8 hafta sonra normal yaşantıma döndüm. Yaklaşık bir yıl olacak. Herşeyi dürüm yaparak yiyen ben ekmeğe hala soğuk yaklaşıyorum. Tatlılara saldırma krizim ortadan kalktı. Bir ara damak zevkim bile değişti. Karamelli, sade, çikolatalı gibi şekerli dondurmalar yerken limonlu, vişneli ekşi dondurmalar yemeye başladım.
Ama ben kendimi biliyorum. Tıka basa yeme ile karında oluşan şişlik hissi benim hoşuma gidiyor

Bazen kaçırıyorum, canım istediğinde gidip ne istediyse yiyorum. Sonrasında biraz dikkat ederek devam ediyorum.
Oraya gitmeden de yapılabilecek şeyler o zaman bunlar, sadece destek veriyorlar anladığım kadarıyla. Ben de sizin gibi şişlik hissini seviyorum. Ama 3 gün yemeyip üstüne biraz kaçırınca öyle rahatsız ediyor ki... Yolunuz açık olsun umarım bozmazsınız bu durumu