Merhabalar öncelike tam anlayamadım siz menu yaptınız ve qr ile okutulunca o menümü açılsın istiyorsunuz ? eğer öyle ise hemen bir tavsiye / fikir vereyim.
QR generator gibi bir script yazılabilir yada masaüstü app yada mobile app bu cok zor değil hatta basit ( bilenler için ) ve onu yaparkende direk istediğiniz linki ona gömebilirsiniz. Bu link sizin menu pdf inizin sitenize
www.siteadi.com/menu.etc... olacaktır ve okuyunca orayı acacaktır.
QR için visual studio da nuget paketlerini kullanabilirsiniz ( masaüstünde c# , webte asp.net baz alıyorum dil seçimi olarak ama mobil swift veya kotlinde yapabileceğiniz gibi cross platform için flutter da yapabilirsiniz. )
Mesela ben önce bir bitmap bir method olustururdum parametre olarak pdf linkini gönderirdim ve içerde istediğim ölçülere göre generate ettirirdim gerekli nuget paketi yardımı ile. Sonra o methodu tetikliyecek bir button koyup onun eventine o methodu eklerdim cağırıp çalıştırmak için sonra olusacak qr ıda bir piturebox yada dix içinde gösterirdim. Ayrıca tabi onu download etmek içinde save qr gibi bir method oluşturup .png olarak kayıt ederdim.
Sadece en sade şeklinde mantığını yazmak istedimki belki kendiniz de az arastırıp yazmak istersiniz