Herkese merhaba, yine güzel bir vaka niteliğinde haberle karşınızdayım.

Tanımayanlar için kısaca;
Ben İsmail Ali, 4 yılda 22 ülkeden 18 sektörden 150 den fazla markaya destek vermiş, küçük işletmelerden - grup şirketlerini reklamlarına, dijital pazarlama ekip yönetimi, proje yönetimi, start-up dijital pazarlama yönetimi gibi yüzlerce çalışmaya katkıda bulunmuş dijital pazarlama danışmanı ve eğitmeniyim. Eğitmenlik kısmında 58+ kişiye eğitim verdim, halen aktif olarak ajanslara, şahıslara, firmalara eğitim vermeye devam ediyorum.

Danışmanlık verdiğim müşterilerden birinde yeni bir ürün keşfedilip siteye eklendikten sonra, hocam bunun için özel bir çalışma yapabilir miyiz denildi.
Ürün çok iyi, rakiplerin rakamlarına, Google aylık aranma hacimlerine baktığımda her şeyin çok iyi ve ürünün satış hacmi muazzam seviyede olduğunu gördüm

Ürünün Google Ads panelinden ''Anahtar Kelime Planlayıcı'' üzerinden anahtar kelimelere, aylık hacimlerine ve tık başı maliyetlerine baktım.
Tık başı maliyeti neredeyse bedava.

Birde bu kadar hacmi olan bir ürünü Google Ads alışveriş reklamları tarafında en uygun maliyetle satarız diye düşündüm.
Ve sattık. Google ads tarafında 1.000 tl harcayıp 100.000 tl kazandık. 🧿

Buraya kadar her şey gayet iyi, lakin satışların bazı kampanya modellerinde durağanlığı kafama takıldı. Hatta çözüm yolu bulayım diye 40 farklı şey düşündüm.

40. düşündüğüm çözüm yolunu toplantı sonrası müşterimin de onayını alarak (sağolsun hepsi sorgusuz sualsiz onay veriyor orası ayrı)
Bu ürün için sosyal medya reklamları düşündüm.

Facebook kataloğumuzu güncelledim.
Katalog seçeneklerinden sadece bu ürüne özel bir ürün seti oluşturup, dönüşüm bazlı kampanyayı oluşturdum.

Reklam modellerinde de Meta sayfa şeffaflığı özelliğini kullanarak doğrudan satıcı markanın reklam modellerinden esinlenerek reklam metinlerimi oluşturup kampanyayı yayına verdim.
Bu yayına verdiğim kampanyada 3 farklı reklam oluşturdum. A/B testi yaptım.

test sonucu satış getiren reklam haricinde diğer reklamlarımı durdurdum.

Bugün: 163.46 tl harcadık.
Ürün fiyatı: 11.000 tl
satış adeti: 3
satış başına maliyet: 54.49 tl 🧿

Bazı arkadaşlarımız soracaktır muhtemelen onlar sormadan söyleyeyim, ürünün kar marjı çok yüksek.
yani cirodan ziyade kar önemli diye siz söylemeden karın çok iyi olduğunu açıkça söyleyebilirim.

Satış hacmi yüksek olmasına rağmen bizdeki satış durumu çok iç açıcı değildi, google tarafında 2 günde 1 adet bazen 1 günde 1 adet satış yapıyorduk.
Bu seviyeyi koruyabilirsem hem google hem sosyal medya seviyesinde günlük 5 adet satmayı planlıyorum.

Sonuç olarak, satış sayısını arttırdık, ciroyu arttırdık, müşteri mutlu, keyifler gıcır. 🧿
Adım adım anlatmaya çalıştım, umarım sizlere faydası olur.

Özetle, bir yerden satış geliyor diye sürekli oraya odaklı çalışmayın, pazarlama kısmınızı özellikle ürün satışı kısmında çeşitlendirmenizde fayda var.

İyi forumlar