@EfendiBey; Mantıklı bir şekilde teknik bilgilere sahip biri olarak yerinde bilgilendirmeler sağlamanızı takdir ediyorum, bunu özellikle belirtmek istedim.

Ancak ben uzun süredir bunu yapmayı bıraktım çünkü kimse okumak istemiyor ve nedense herkes kendi bildiğini yapmaya devam ediyor. Haliyle boşa yazmış oluyoruz

Misal daha yakın bir zamanda bir site sahibi özelden bana ulaşarak yardım talep etti ve sitesini incelediğimde ilk olarak görselleri düzenlemesini önerdim:

Öne çıkan görseller 1920 genişliğinde ayarlanmıştı ve bu cidden çok gereksiz olduğu gibi optimize edilmeden siteye yüklenmiş. Uygun bir dille bunu izah ettim kendisine.
Ardından daha iyi anlaması açısından https://webspeedtest.cloudinary.com/ bu resim analiz sitesinde yer alan sonuçlara göre resimleri yeniden ebatlandırırsa çok daha sağlıklı olacağını da belirttim.
Analizlerde 1920 yerine 780 olarak ebatlandırılması tavsiye ediliyordu. Ve site sahibi bana ''hocam ben bunu 1400 yapıyorum o zaman'' dedi.

Yahu neden benimle pazarlık yapıyorsun ki Ben teknik analizleri yollamışım izah etmişim ama sen kendi bildiğini okuyacaksan neden benden yardım istedin?

Görsel hususunu örnek olsun diye paylaşmak istedim. Diğer teknik hususlara girersek sayfalar yetmez

Js konusuna gelecek olursak yapılan en büyük hata maalesef mouse odaklı yapılan geciktirmeler oluyor. Buna reklamlarda dahil oluyor haliyle.
Halbuki geciktirmelerin mouse odaklı yapılmaması gereklidir. Bunu site sahipleri fark etmediği gibi ziyaretçiler açısından olumsuz bir durumdur.
Reklamlarda tam yüklenmediği için gelirler azalır ve site sahipleri de bunun nereden kaynaklandığını bulamaz bir türlü.
Mouse odaklı geciktirme işleminde sadece pagespeed puanlar 100 olur belki ama web vitals verilerinde bir ton uyarı gelmeye devam eder.

Kolay gelsin herkese.