Merhaba,
bence hatalı bir seçim yapmamışsınız. Amaç kısa zamanda çok para kazanmaksa elbetteki başlıca seçenek Amerika, sonra da ekonomisi güçlü ülkeler; belki Hollanda, İngiltere, İskandinav ülkeleri vs. Şayet ki birincil öncelik ekonomi değilse, ki sonuçta hiç bir yerde aç kalmaz belirli bir seviyede yaşarsın bir süre sonra, kültürümüze daha yakın Akdeniz ülkeleri, İspanya, İtalya, Portekiz vb. ülkeler bana her zaman daha cazip geliyor. Senin de gitme amacın yeni bir başlangıç yapmakmış anladığım kadarıyla, İtalya gayet güzel bir seçenek gibi görünüyor bana uzaktan bakınca söz ettiğim konulardan dolayı. Bazen İsveç forumlarını vs geziyorum, uzaktan bize her şey çok güzel görünüyor ama düşünce yapıları, olaylara bakış açıları vs bizim kültürümüzden, buna bağlı oluşan düşünce şeklimizden, değerlerimizden oldukça farklı ve kolay kolay alışılabileceğini de düşünmüyorum. Ne doğru düzgün dil bilirim, ne de yurt dışına çıkmışlığım var sadece internetten edindiğim bilgiler doğrultusunda edindiğim izlenimler bunlar. Bana kalsa bu şekilde hareket ederdim doğru - yanlış. Herkesin yaşamdan beklentisi de farklı tabi, asıl hedefi para olan birinin bu ülkelerde işi olmamalı. Hakkında hayırlısı olsun, zaman geçtikçe güzel bir düzen kuracaksındır elbet kendine.