Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Abiye fırlatacağımız misketi bana niye atıyosun deyip yanındaki diğer çocuğa dalmış.
Diğer çocuk, kulağında ağrı hisseden çocuğun yanına koştu ve endişeli bir şekilde sordu: "Ne oldu? İyi misin?"

Kulağında ağrı hisseden çocuk, acıyla grimas yaparken, "Bilmiyorum, birdenbire çok şiddetli bir ses duydum ve kulağım ağrımaya başladı. Ayrıca bu sesi abiye atıyor diye düşündüm. Ona neden yaptığını sorduğumda beni fark etmedi bile." dedi.

Diğer çocuk, arkadaşının yardımına koştu ve onu yatıştırmak için elinden geleni yaptı. "Endişelenme, sana yardım edeceğim. Önce biraz sakinleşelim ve sonra beraber abiye gidelim, neden yaptığını öğreniriz." dedi.

Bir süre sonra çocuklar, abiye doğru yürümeye başladılar. Abi, onları görünce şaşırdı ve sordu: "Ne oldu? Neden böyle bir ifadeyle yanıma geldiniz?"

Kulağında ağrı hisseden çocuk, cesaretini topladı ve sordu: "Abi, neden bana misketi attın? Kulağım ağrımaya başladı ve bu yüksek sesi senden geldiğini düşündüm."

Abi, şaşkınlıkla çocuğa baktı. "Misketi sana atmamın bir sebebi yok. Ben aslında misketi havaya fırlatmıştım ve sadece tesadüfen senin tarafına düşmüş olmalı. Üzgünüm, gerçekten istemeden sana zarar verdim." dedi.

Çocuklar, abinin samimi özürünü kabul etti ve durumu anlamaya çalıştılar. Abi, kulağı ağrıyan çocuğu teselli etmek için, "Belki de bu yüksek ses, başka bir yerden geliyordu ve sen onu yanlışlıkla benimle ilişkilendirdin. Önemli olan şimdi senin iyi olman ve birlikte sorunun kaynağını bulmamız." dedi.

Sonunda çocuklar, kulağı ağrıyan çocuğun ailesine haber verildi ve bir doktorun muayene etmesi için götürüldü. Doktor, çocuğun kulakta bir enfeksiyon olduğunu tespit etti ve uygun tedaviyi başlattı.

Çocuklar, bu olaydan birlikte önemli bir ders çıkardılar. Bir şeyin nedenini doğru bir şekilde anlamak için önyargılı olmamak ve birbirlerine destek olmak gerektiğini öğrendiler. Arkadaşlıklarını daha da güçlendirdiler ve birlikte yaşadıkları maceralarına devam ettiler.

Ve böylece, bu olayın ardından çocuklar, kardeşlik ve anlayışla dolu bir şekilde büyüdüler.