DatabaseBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sizin pencerenizden baktığımızda haklısınız, evet bir öncelik isteme söz konusu var. Ama engelli bireyler diğerleri ile eşit şanslara sahip değiller. Hatta ülkemizde maalesef neredeyse hiç bir hakka sahip değiller.

Şöyle düşünün, bilgisayar başında X bir iş var. Bunu hak eden, ihtiyacı olan, ama öne önemlisi işini iyi yapan birine vermek isteriz. Ama bu kriterlere artı olarak, fiziki bir engeli olup, dışarda bie işte çalışma yetisi olmayan engelli bir bireye vermek öncelik olmalıdır bence. Bir de bu kişilerin bakıcıları var örneğin. Ben içinde olduğum için biliyorum, engelli çocuk, devlet bakmıyor, baba bırakıp gitmiş anne yanlız. Çalışsa çalışamıyor çocuğu bırakıp, çalışmasa aç kalacak ya da devletin verdiği çok az bir miktar ile çocuğun günlük ihtiyaçlarını bile karşılayamayacak.

Uzun lafın kısası hocam, hayat genel olarak adil değil. Afrika'da doğan ile, İsviçre'de doğan aynı şartlara sahip değil. Ama bugün yürüdüm çok yoruldum demek ile bugün de engelinden ötürü yürüyemeyen bir insanı ayırmak lazım.

Bırakalım, hoş görelim, o güzel insanlar da hayatta birşeylerde önde olsun. Ne Kaybedersiniz ki?
mimari bir proje çizerken, kamuyu olustururken, burokrasiyi, belirlerken, dunyayi duzenlerken hosgormek, engelli engelsiz herkesi icice dusunmek baska konu. sizin bahsettiginiz hoşgörü degil bence, adil de degil.

örneklerde saydigim insanlar da en az fiziki engeli olanlar kadar onceligi hakediyor. mesela depremzede, mesela annesini babasini kaybetmis, oksuz yetim buyumus ya da psikolojik sorunlar atlatip intihardan donmus, alkol komasindan çıkmış ya da uyuşturucu bagimliligindan kurtulmus birisi vsvsvs

hepsi böyle lanse etsin mi kendini o zaman? biz de one mi cikaralim.

kisi bu sartlara geldikten sonra zaten engelsiz bireyle esittir. makale hizmeti almakta öncülük taniyarak hoşgörü gosterilmez. hosgoru ve destek o bireyin makale hizmeti verir seviyeye gelene kdr yapilir. o kisimdaki her turlu destek ve teşvike okey, ama sonrasindaki tam aksine ona acima, karsisindakine haksizlik olur.

yazdiklarinizi okudum, ancak katilmiyorum. herkesin birsekilde zorlugu var, kimisi fiziki engellerine ragmen birseyler basarir, kimisi baska engellerine ragmen.