SEOmuhendisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bunun bir de tersi var

engelliden xxx hizmeti diye , engelli olmasini bir pazarlama unsuru olarak kullanmasi durumu. forumda goruyorum ve uygunsuz buluyorum sahsen.

tamam engellerini aşman güzel ancak herkesin bir engeli var hayatının belirli dinemlerinde, bu illa fiziksel engel mi olmali?

o zaman hapisaneden cikan vatandastan makale hizmeti
babasinin yeni kaybetmis uzmandan seo hizmeti
depremzededen web tasarım
terapi goren tasarımcıdan logo hizmeti
vs.

herkes mağduriyetini pazarlasin, olur mu oyle sey?
Sizin pencerenizden baktığımızda haklısınız, evet bir öncelik isteme söz konusu var. Ama engelli bireyler diğerleri ile eşit şanslara sahip değiller. Hatta ülkemizde maalesef neredeyse hiç bir hakka sahip değiller.

Şöyle düşünün, bilgisayar başında X bir iş var. Bunu hak eden, ihtiyacı olan, ama öne önemlisi işini iyi yapan birine vermek isteriz. Ama bu kriterlere artı olarak, fiziki bir engeli olup, dışarda bie işte çalışma yetisi olmayan engelli bir bireye vermek öncelik olmalıdır bence. Bir de bu kişilerin bakıcıları var örneğin. Ben içinde olduğum için biliyorum, engelli çocuk, devlet bakmıyor, baba bırakıp gitmiş anne yanlız. Çalışsa çalışamıyor çocuğu bırakıp, çalışmasa aç kalacak ya da devletin verdiği çok az bir miktar ile çocuğun günlük ihtiyaçlarını bile karşılayamayacak.

Uzun lafın kısası hocam, hayat genel olarak adil değil. Afrika'da doğan ile, İsviçre'de doğan aynı şartlara sahip değil. Ama bugün yürüdüm çok yoruldum demek ile bugün de engelinden ötürü yürüyemeyen bir insanı ayırmak lazım.

Bırakalım, hoş görelim, o güzel insanlar da hayatta birşeylerde önde olsun. Ne Kaybedersiniz ki?