Bugün araştırma yaparken EDD (Easy Digital Download) eklentisine denk geldim. Biraz inceledikten sonra destek kısmında çokça şikayet olduğunu gördüm. Acaba Woocommerce den buna mı dönsem derken vazgeçtim.
Şöyle bakıyorum sektörde ki büyük eklentileri hep elin hintlileri yapıyor.
Dokan, fluidcheckout, edd, cart bounty, vs vs.
Bizim de zehir gibi yazılımcılarımız var, dolar da bu kadar yüksek iken neden bunlara benzer çözümler üretmiyoruz?
Çoğu kişi onlar sektörde yolunu tutturmuş diyebilir ama inanın o kadar sıkıntılı ki bazı eklentiler, bir şeyi değiştirmek istiyorsun akla karayı seçiyorsun.
Yeni bir güncelleme yapıyorlar, yeni şeyler ekliyorlar ama dil dosyasına bakmıyorlar. Türkçeye çeviriyorum eklentiyi, ama yeni gelen özelliklerin dili ingilizce oluyor. Hadi git onu dosyaların içerisinde ara tek tek çevir. Yada o kadar karmaşık kodlanıyor ki kendileri bile işin içinden çıkamıyor.
Yemin ederim kod bilgim olsa burada e-ticaret, blog, e-pin scripti yazana kadar bunlara alternatif projeler yaparım. Dolar kuru almış başını giderken paraya para demem.
Sadece script de değil, program da olur. Bilmiyorum var mı ama mesela Instafly ın ingilizce sürümü olsa yurtdışına da satılır.
Şu dakikadan sonra hiç bir yazılımcı önceliğini TR'ye harcamasın. Yada varsa scriptleriniz çevirin ingilizce, almanca, arapçaya globale satın, çatır çatır satılır.