Gelistir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
para herşeyi alamazmış geç öğrendim.
kısa ama anlamlı cevap için teşekkür ederim, kimse ilerisi için soru sormadı, çünkü herkes farklı yere odaklanıyor.

3 adet yatırım hesabım var. 1 tanesi çokculara… diğer ikisinde farklı miktarda tutarlar var, diğer hesaplarda oluşan karlardan çocukların hesabına para atıyorum, çocuklar için kumbara gibi, ileride 20 yıl sonra çocuklar kendi finansal özgürlüklerini elde edebilecekler, okulları bittiğinde yaşıtlarından 10-0 önde olacaklar.

onlara paranın yönünü ve kültürünü öğreteceğim. hangi okulu okuduklarının hiç bir önemi yok. Ben sanat veya fen bilimleri okumalarını isterim tabi son karar onların.

bir hesap

ana hesap, 2 yorum üstteki aynı resim ile 500 tl fark var, yani siz bu yazıyı okurken 500 lira kazanmışım.

burada artan paranın bir kısmını 3. hesaba aktarıyorum. böylece kendi kendine birikecek bir süre… 20 yıl sonra ise çocuklar üniveristeden mezun olunca diploma hediyesi olacaklar.

çocuklara çanakkale ve istanbuldan birer daire kalacak.

en büyü 4 yaşında olan oğlum yılda 1 kez doktora gidiyor ortalama. sağlıkları çok iyi, çok mutlular. doktor veya ilaçlara ödeyeceğim parayı yetişmelerine harcıyorum. elimden geldiği kadar da böyle olacak.

şimdi sizin (genel) için yazayım.

bu güne kadar para, mutluluk, huzur grafikleriniz düz veya negatif yönlü gelmiş olabilir. Bu gün ise bu grafiğin ucuna bir nokta koyup yönünü yukarı çevirebilirsiniz.

cebinizdeki 1 tl yi cebinizden çıkarıp kenara koyun ve “1 tl lik mutluluk satın aldım” diyim, unutmayın hala 1 tl niz var, hem 1 tl niz hem de 1 tl lik mutluluğunuz var. içinizde 1 tl lik huzurunuz da oldu.

yapmanız gereken şey daha çok mutluluk satın almak. sakin düşünün, amacınız para kazanmak değil mutluluk kazanmak, çünkü kazanacağınız mutluluğuzun size ait olan değeri her gün daha da artacak. Mutlu oldukça daha çok kazanacaksınız.

Çünkü, paranın yönü kaostan güvenli bölgeye akar.