Hocam isyerincen Çinli bir arkadasli tanıştım o öğretti kar yapmayı vs ilk başta ödemeler geldi adam şuan yurtdisinda konuşup anlattim sen Türk vatandaşı olduğun için böyle bir vergi isteniyor olabilir dendi ben 2 senedir kullanıyorum kendisi bende böyle birşey istemediğini ifade etti adam şuan Çin'de birşeyde diyemiyorum yatirabilirsin dedi bana ama güvenemiyorum
Arkadaşınız site açılmadan da işlem yapıyormuş, ilginç.
Hocam site daha yeni kurulmuş 1 yılını bile doldurmamış yani sizin sandığınız gibi Çin borsası vs yalan. Bildiğim kadarıyla şuan vergi sadece al-sat sırasında ödediğiniz komisyonun vergisi olur o da borsayı bağlar. Sizden siteye para yatırdığınız veya işlem yaptığınız için bir vergi isteyemez. Ayrıca gerçekten böyle bir şey olsa dahi siz o ülkenin vatandaşı olmadığınız için vergiye tabi olamazsınız. Hadi diyelim diğer bütün global borsaların bilmediği çok detay bir vergi çıktı ve yabancı vatandaş olmanızın da bu vergiyi ödemekten sizi kurtaramıyor gitsinler içindeki bakiyeden alsınlar. Size hiç mantıklı geliyor mu?
Ekleme: eskiden şey yöntemi vardı resim paylaşma sitelerinde rastgele urllere şu şekilde resim koyuyorlardı:
Site: 123456789btc.com
Balance: 2.05BTC
User:user
Pass

ass
Sende es kaza bu resmi bulursan aha adamın hesabını buldum diye siteye girip kullanıcı bilgilerini giriyordun. Sonra senden hesap doğrulaması için belirlenen cüzdana 50-100$ lık kripto para atmanı istiyorlardı. Tabi insan kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez diyor ve ödemeyi yapıyor sonra hesap siteden ban yiyince anlıyor ava giderken avlandığını.
Kısaca demem o ki muhtemelen siz belirlenen miktarı yatırdığınız anda sizi banlayacaklar ve hakkınızı hiçbir yerde savunamayacaksınız. Benim görüşümce senin 100.000tl ne çoktan çöktüler. Ekstra ne kaparsak kardır diyorlar. Biliyorum miktar çok ama zararın neresinden dönerseniz kardır. Sakın 1 kuruş daha kaptırmayın. 100.000tl yi de yanlış işlem sonucu batırdınız gibi düşünün moralinizi de bozmayın. Geçmiş olsun hocam.