mesobedo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Müslümanmısınız hocam müslümanlar kafir olarak adlandırılabilir, arkadaş kötü bir şey dememiş ki? müslüman olan zaten faiz yemez demiş
"müslümanlar kafir olarak adlandırılabilir"

sana kim bu hakkı veriyor?

diyelim ben bir hint inanışına mensubum ve benim inancımdan olmayanlara da ben bi isim takıyorum. sen şusun sen busun diyorum. hoşuna gider mi?

benim inancım bana bu hakkı veriyor diyebilirsin. o halde inancını sorgula, buna gerçekten hakkın olabilir mi?

inandığınız dinin saf hali bile ayrımcılık üzerine kurulu.

inananlara şunu diyoruz inanmayanlara bunu.

bu bir ayrımdır ve insanları ayrıştırır.

ben sana insan diyorum, sen de bana insan diyeceksin yahut muhatap olmadan yoluna gideceksin. ancak yolunda yürüyen adama kafir diye seslenirsen orada maraz çıkar. yolunda yürüyen adamın arkasından, kafir dersen orada maraz çıkar, yolunda yürüyen adamın arkasından kendi arkadaş çevrende "bu kafir" dersen orada maraz çıkar.

dediğim gibi. inançlarınız insanları baştan aşağı ayrıştırıyor, ötekileştiriyor. "benden olan, benden olmayan" kafası. belki bugünlerden de tanıdık gelmiştir.

insan olun, insanlara insanca hitaplar kullanın. kimsenin bir derdi sıkıntısı olmaz. ancak dilediğinize dilediğinizce sıfatlar, isimler taka taka dolaşmayı sürdürürseniz kimseden de müsamaha, hoşgörü, iyilik beklemeyin zira sizin böyle bir kafa yapınız yok.

mevzuya gel. adam yüzüme bakıp bana kafir diye hitapta bulunacak. rahatlığa gel.