Site Adı: Esleme
Site Adresi:
esleme.com
Açıklama: Genel blog
Selamun aleykum, büyük hayaller bağlandığım web sitem hakkında biraz içimi dökmek istedim.
5 yıldır görme engelliyim çok az görüyorum. Hayatım boyunca dijital olarak kendi çapımda bir çok şeyle uğraştım. Bu yüzden her biri konusunda ufak tefek bilgim var ama en iyi olduğum bir konu yok maalesef.
Hep interaktif bir sosyal platform hayal ediyordum. İslami bakış açısıyla her konuda yazıların bulunduğu, üyelerin katılım sağlayabildiği viral bir site. Fakat bunun için çok eksik var.
Evet hemen hemen herkesin hayali bu, hatta büyük siteler de var bunu başaran ama islami bir bakış açısına sahip böyle bir siteye hiç denk gelmedim. Çünkü maliyetli bir proje.
Salt bilgi içeren, seoya yönelik yazılar yazmayı bir türlü sevemedim. O yüzden içerik yazmakta fena zorlanıyorum. Daha önce bir kaç gönüllü arkadaşım yardımcı olmuştu. O sayede az biraz içerik çıktı.
Daha dün açılmış sitelerin bile daha çok trafiği var

içerik olmadan trafik olmuyor tabiki. Bu biraz karakterle ilgili herhalde. Bilgilerin kesinliğine ciddi takıntım var. Özel mesajlarımı bile uzun uzun yazarken, bilgi içeren bir şeyler yazmak fena rahatsız ediyor beni. Her bir bilginin kesinliğinden emin olup teyit etme ihtiyacı hissediyorum.
Yapay zeka ile bir şeyler yazdırayım dedim. saatlerce uğraşıp çıkan makaleyi yayınlamaya elim varmadı bile. Yapay zekaya hiç güvenmiyorum tabi.
İstediğim özelliklerde bir tema da yok maalesef. Yakın temalar da o kadar iyi değil. Kesinlikle özel bir temaya ihtiyacım olduğunu biliyorum. Fakat gelirim yok, sıfır. Kendim kodlamayı çok istiyordum lakin yıllarca bir türlü web dillerini öğrenemedim, sevemedim.
Aslında tek bir alana yoğunlaşabilseydim belki hayalimdeki şeyi çıkarabilirdim bilmiyorum.
Oyun geliştirme, SEO, mobil uygulama geliştirme, site optimizasyonu, domain araştırma, vektörel çizim, video montaj, animasyon yapımı vs.. hepsiyle amatörce uğraştım. Aslında vaktimin çoğunu araştırmaya ayıran biriyim. Tabi bunların çoğu görme engelimden önceydi. Sadece uygulama geliştirmeye bundan sonra başladım yakın zamanda. Hepsi de yarım kaldı
Kodlamayı yazı yazmaktan daha çok seviyorum aslında. Hatta sitede en çok vakit ayırdığım şey optimizasyondu. Zamanında bazı optimizasyon hizmeti veren hocalarımız da siteyi kontrol edip "buna yapacak başka hiç bir şey yok çok hızlı" demişlerdi. Tabi siteyle 2-3 yıldır hiç ilgilenmiyorum. Çok fazla deneme yapıyordum. Son bıraktığım halinde performans baya düşmüş anlaşılan.
Piyasadaki eski tüm viral temaları denemiştim. Hiç biri istediğim gibi değil. Topluluk oluşturmak zaten çok zor bir şey. İnşallah düzgün bir tema bulursam geriye içeriklerle ilgilenmek kalıyor.
Sitenin bir geliri yok denecek kadar az. Her gün zarar ediyor

bari kendi masrafını çıkaracak kadar kazansaydı diyorum ama içerik olmadan olmayacağını da biliyorum.
Çok fazla şeyle ilgilenince zaten kısıtlılıklarım var, hepsine yeterli ilgiyi gösteremiyorum. Sosyal medyada 2 bin takipciden 900 e düştüm ilgilenememekten. Moral bozucu.
4 yıllık işsizlik ardından yakında bir işe gireceğim Allah'tan bir mani olmazsa inşallah. O zaman her ay bir bütçe ayırmayı düşünüyorum site için. Aslinda hayallerim, planlarım elimden gelenden daha büyük. O zaman en azından biraz daha ilerleyebilirim diye temenni ediyorum.
Her neyse buraya kadar okuduysanız teşekkürler. Umutlarımı, hedeflerimi yazdım. Site tanıtmaktan çok içimi dökmek gibi oldu. Bazen daha iyi hissetmek için paylaşmak gerekiyor. Teşekkürler.
Evet evet uzun yazıyorum. Bu kadar yazabiliyorsun madem siteye yazsaydın ya diyenler olabilir

düşünce yazıları genelde müdavimi olan sitelerde okunuyor. Arama motorları için hiç bir şey ifade etmiyor. SEO'ya uygun yazılar hep bilgi içeren, açıklama yapan yazılar oluyor. Bilemiyorum bu tip yazılar için arama sorguları var mı.. herhalde Wattpad gibi hikayelerdir herhalde.. o da pek bana göre değil açıkçası.