Merhabalar,
Kısaca fazla kafa bulandırmadan özet geçerek sorunumu anlatmak istiyorum.
15 Ekim 2021'de vefat eden babaannemizin evini (babam tek kardeş), eşyalı bir şekilde 20-21 yaşlarında bir genç arkadaşa kiraladık.
Ailevi durumları ailesi evlatlıktan reddetmiş, ve yetimhanede büyümüş ardından devlet bunu kendi bünyesinde iş pozisyonu ayarlamış, yani KPSS yoluyla vs. okuyarak bir memurluk söz konusu değil.
Bizde evi kiralarken tonla insan aradı geldi baktık aile yaşantısı veya tipleri hoşumuza gitmediği için geri çevirdik yani ne kadar kiralamak isteyen kişi evi beğenme hakkı varsa ev sahibinin de kiracısını seçme hakkı var.
Neyse biz bu genç arkadaşı hem yaşadığı ailevi sorunlarından dolayı el uzatalım dedik babam da merhametli adamdır.
15'inde maaşım yatacak dedi 14'ünde baktı eve çocuğun gidecek kapısı yokmuş ben normalde eve sokmazdım (ki sokmadım da), bizim peder kira ve depozitoyu vermeden, gir eve dedi üstüne bir kap yemek verdik bunlar hep iyi niyetimizdendir. (Aynı zamanda evimiz aynı sokakta farklı binada)
Babam o kadar iyi niyetli ki faturaları bile üstüne vermedi hala bizim üstümüze.
Neyse ilk başlarda iyidi zamanında ödemesini yapıyor, sesi soluğu çıkmıyordu, sonradan eve giren çıkan trafik çoğaldı, ardından da evlendi (evlenmeden önce eşi gayrimeşru hamile kalmış) haliyle evlenebilir kimseye sözümüz yok ama aile içi geçimsizlikleri aşırı fazla sanırım karısından dayak yiyormuş.
Tam karşı komşusu da çok sevdiğimiz bir ablamız ve evimize ona göre özenle kiracı koymaya çalıştık ama olmadı.
Neyse gel zaman git zaman apartmanda her haneden şikayet var zaten aynı sokakta olunca ev yolda görünce bizi çevirip sürekli şikayet ediyorlar, ilk başta olur bunlar gibisinden alttan aldık bizde haliyle her evde olabilecek şeyler.
Ardından bunlar arttı ve artık bizde mahçup oluyoruz, en son vukuat bardağı taşıran son damla oldu.
Karşıdaki ablamız bu tartışmalardan rahatsız olup 155'i aramış ve ablam polise şikayet ettiği için kiracının eşi kapıyı tekmelemiş ve ablamızın tansiyonu yükseldi o gece ben hastaneye götürdüm, çok çirkef insanlar zaten benim kafam attı ve dedim evi boşaltın.
Ahkam kesmeye başladı sen kimsin falandı filandı derken sözleşmem bitmeden çıkmam dedi, dedik yine insanlık bizde kalsın otursun kaldı ki civarda eşyalı kiralık daireler 6-7K civarı iken 2.5K'dan oturuyor yine pederin vicdanı sağolsun.

1700TL'den girdiği eve 1700TL önden 1 kira verdi, 1700TL depozito verdi, pedere dedim bu depozitoyu revize edelim bak 1700TL'ye bulaşık makinasının tamir bile ettirilmez dedim yine vicdanlı adam işte nabarsın kabul etmedi.
En son dedim ben muhattap olmuyorum elimde kalıcak pedere devrettim sırf sözleşme bitince çıkacak diye kendi haline bıraktım.
Şimdi de diyorum ki babama bak kiracıya söyle 15 Ekim'e 3 ay kaldı düzenli aralıklarla yaz ev baksın unutmasın diye geçen yazmış ben söz verdiğimi hatırlamıyorum ama 2 ev var haber bekliyorum diye üstten üstten konuşmalar.
İşin komik tarafı sürekli babam borç para veriyor ama kira ödeme gününde ödüyor son 2-3 aydır içerde veresiye bırakıyor.
Yani velasıl bu kişi artık eve 10 milyar aylık kira da ödese gözümde yok bir an önce def etme derdindeyiz.
Ki eminim bu kadar sorunlu biri 15 Ekim geldiğinde de evi boşaltmayacak, ev bulamadım gibi bahanelere sarılacak, araştırdığımda ise kira sözleşmesi süresi bittiğinde kiracıyı çıkarma hakkı yokmuş ev sahibinin.
Bu noktada ne öneriyorsunuz yani ev sahibi kiracısını boğazladı diye en son haberlerde göreceksiniz aile büyükleri girmese zaten giriyoduk birbirimize işte arada yaşlı başlı insanlar var.