EVRİM ÜZERİNE
Hz. Adem babamız yaratılırken tek toprakla yaratılmadı. Senin benim genlerimde siyahi geni de var. O siyahi insanlar da Hz. Adem babamızdan gelmedir.
Ayrıca insanlar değişir, atomlar değişir. Geçmişte insanlar daha uzundu şimdi daha kısalar. Sonra yaşlanıyoruz değişiyoruz. Bu anlamda bir değişim elbette gerçektir ama bir maymundan gelme yahut bir insanın maymun doğurması akla mantığa uygun düşecek bir iş değil.
Akıllı her insan bunun olmayacağını düşünür, kim görmüş ki bir timsah tavuk yumurtası çıkarsın?
DİN VE BİLİM İLİŞKİSİ
Kur'an-ı Kerim asla bilimle ters düşmez. Bilim değişir, bilim hata eder ama Kur'an-ı Kerim'de hata yoktur. Açıp delillerine bakarsa bir kişi, görecektir. Dünyanın yuvarlak olduğuna mesela delil vardır. Bunu ummi bir insan olan yani okuma yazması olmayan Peygamber Efendimiz (s.a.v) nereden bilsin?
Hem evrim teorisinin de bilimle bir alakası yoktur.
Maymuna benzer ilkel bir primattan tekamül ile gelme fikri akla mantığa uygun değil mi?
Uygun olan ne? İnsanın çamurdan puf diye yaratılması.
Hayatında puf diye ortaya çıkan ya da puf diye ortadan kaybolan ne gördün ki bunun olabileceğine inanıyorsun?
Tebrik ediyorum sizin aklınızı ve mantığınızı )))
Bak diyorsun ki insanlar eskiden daha uzun boyluydu diye masal anlatıyorsun.
Bana bugünkü insanlardan çok daha uzun boylu insan fosillerei göstersene?
İspat etsene ortaya attığın fikri.
Mesela afrikada bulunan insan fosilleri 2,5 metre boyundaydı diye ispat göstersene.
Antik Yunan Filozofları millattan önce 5. yüzyılda dünyanın yuvarlak olduğuna dair fikirleri ortaya attılar zaten.
Evrim yoktur diyen adam aslında şunu diyordur.
Çamurdan puf diye insanı yaratma ilmi olan bir Tanrının canlılığı balçıktan tek hücreden başlatıp tekamül ile geliştirecek ilmi yoktur.
Kuran'da bilim ile çelişen açık ayetler de var.
Defalarca yazdım ama herkes görmezden geliyor.
Fussilet suresinde açıkça yazıyor ki evren 6 günde yarartılmış ve gün gün anlatarak ve sonra diyerek kronolojik sıra ile anlatıyor.
Önce dünya yaratıldı, sonra dünya üzerinde bereketli bitki örtüsü ve dağlar yaratıldı, en son da gökyüzü yaratıldı ve kandiller yani yıldızlar ile süslendi deniliyor.
Bilim ise açıkça söyler ki dünyadaki tüm materyal hidrojenin yıldızlarda füzyon sayesinde kaynaşarak oluşturduğu daha ağır elementlerden oluşur.
Bitkiler, kandiller yani güneş olmadan var olamazlar.
Yani önce gökyüzü ve kandiller yani uzay zaman ve yıldızlar sonra gezegenler ve dünya var olmuştur.
Durmadan gökyüzü genişliyor ayetinden mucize çıkarmaya çalışanlar fussilet suresindeki gökyüzünün dünyadan sonra yaratıldığını görmezden geliyorlar.
Yani iman ediyorsanız edin.
İsterseniz depremler dünya öküzün boynuzunda olduğu için oluyor deyin.
Ama din ile bilim çelişmez ve çelişirse bilim haksızdır din haklıdır falan demeyin.
Yani dininizi ispat etmek için bilimi kullanmaktan vazgeçin.
Hem kendinize bilimi rehber almıyorsunuz.
Hem de imanınıza bilimin güvenirliğinden referans bulmaya çalışıyorsunuz.
Çünkü insanlığın tüm gelişmesi dinler sayesinde değil bilim sayesinde gerçekleşti.
Çünkü bilim bazen hata yapsa da hatasından döner ve her zaman daha doğruya ilerler.
O yüzden değişmeyen tüm bilgilerden daha güvenilirdir.
Din adamları binlerce yıl bilmedikleri konularda uydurdukları masallar ile insanları uyuttular.
Tarihteki gelişmenin %99'u modern bilimin doğuşu ile gerçekleşti.
Evreni dinler ile açıklamaya çalışan toplumlar binlerce sene bir adım ileri gidemediler.
Evriimi tartışmaya gerek bile yok, evrime karşı öne sürülen iddiların hepsi 50-60 sene önceki kitaplardan alınmış zırvalıklardır.
Çünkü Türkiye'deki evrim karşıtlığı Harun Yahya adı altında yahudi hıristiyan iddialarını Türkçeye çevirenlerin saçmalıklarıdır.
Evrim kesinliği olan bir teoridir, kanun denmemesinin sebebi bunun matematik cinsinden ifade edilemeyecek şekilde kaotik olmasıdır.
Kütle çekimi bir bilimsel bir kanundu %99,999 çalışıyordu ama hatalıydı, Einstein izafiyet ile bu kanunu düzeltti.
Yani bilimsel kanun ile bilimsel teori arasındaki farkı bilmek lazım, evrim teorisi ispatlanmış bir teoridir, sadece matematiksel olarak ifade edilemez.
Son olarak dinler evrenin %99,99999 açıklamıyorken her şeyi din ile açıklamaya kalkmak gerçekten akıl mantık dışı bir hareket.
Bir kitap tanrıdan gelirse içinde miras hukuku, evlilik hukuk, köle hukuku değil, tarihteki kabilelerin başlarına gelen afetler değil termodinamik kanunları yazardı, limon küfünden penisilinin nasıl damıtılacağı yazardı, metal alaşımların nasıl işleneceği, optik teknikleri yazardı. En azından 20 sayfa insanlığa çağ atlatacak bilgiler yazardı.
Bugün tanrıdan bir kitap gelse içinde crypto borsasının nasıl düzenleneceğinin yazmasını mı beklersiniz yoksa kuantum alanların açıklamasını, sicim teorisinin formülünü mü beklersiniz?
Ben artık tanrı vardır ya da yoktur demiyorum agnostik sayılabilirim.
Ama şunu biliyorum ki bir yaratıcı varsa onun helal ve haramı onun ayetleri din kitaplarında değil fizik kitaplarında yazar.
Mesela tanrı evrende ışık hızından hızlı hareket etmeyi haram kılmış, hadi geçin geçebiliyorsanız.
Entropiyi tersine çevirmek haramdır, hadi gücünüz varsa kırılan bir bardağın parçalarını yulkarı atıp birleştirin yapabiliyorsanız.
Planck sabiti, pi sayısı, ince yapı sabiti, avagadro sayısı gibi veriler açık ayetleridir tanrının.
Yani ben bir bilimadamının eğer tanrı varsa tüm din adamlarından tanrıya daha yakın olduğunu düşünürüm.
Çünkü hiç bir halt bilmeyen ile eğer tanrı yarattıysa o yaratılan evrenin herşeyini merak eden araştıran öğrenen insan bir olur mu?