ycanturk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu söyledikleriniz bir bahane değil. İş takibini yapamamak çalışanın değil, sizin probleminiz. Bunu çözebileceğiniz bir sürü yazılım var. Ayrıca daha önce karşılaşmış olduğunuz olumsuzluklardan ötürü yeni çalışacağınız kişilere aynı gözle bakmak hatalıdır. Kendinizi elbette koruyabilirsiniz iş akdi bunun için var. Bir hukuk bürosu yardımı ile düzgün bir iş akdi hazırlarsanız başınız ağırmaz. Fakat asgari ücretin altında çalıştırarak, çalışanın hakkı olan yemek parasını vermeyerek bu mümkün olamaz. Ayrıca asgari ücretin altında fiyat teklif ederek sigortasını yapmayacağınız düşünmekteyim. Sigorta işini nasıl çözeceksiniz? Kişinin evden çalıştığını beyan ediyorsunuz bu çalışan için değil sizin için tasarruf sağlar (ofis gideri vb). Eğer hakkını verecek bir ilan olsun istiyorsanız minimum asgari ücret + günlük yemek bedeli olan 110 TL + KDV (aylık 3146 TL) bütün bunlara ek olarak çalışan evden çalışacağı için işin sürekliliği açısından kullanacağı elektrik ve internet hizmeti için bu faturalara yardım ekleyebilirsiniz. İlanı bu şekilde hazırlasaydınız şapka çıkartırdım fakat bu şekilde bir ilan üzgünüm ama kabul edilemez.
Bakın beyfendi şunu söylemek istiyorum bizler kimsenin asla hakkını yemek istemeyiz.
Çalışanımın her zaman arkasında dururum yeterkli çalışanım benim için gerekli çabayı göstersin.
Ben personelimden yeterli ilgiyi ve çabayı görürsem sabit maaş 10.000 TL olabilir ancak ekstra primler ile onu ödüllendiririm.
Herkes bir emek harcıyor ve hiç kimsenin emeği hiçe sayılamaz. Belki sizin için düşük gelen bir maaş oranı olabilir ancak şuanda bir çok kişi yazmakta bu konuyla alakalı ve iş alımlarım halen devam ediyor ihtiyaç sahibi olan ve ofis ortamında gerçekten çalışma sürdüremeyen kişilerde var.
Onlar için iyi bir iş fırsatı ama dediğim gibi kimsenin konuya çökme, hak yeme, veya başka bir tabirle yaklaşım sağlaması hoş değil.
Gerekli detayları zaten görüşme esnasında paylaşıyorum.
Her iş için katı kurallar olmak zorunda, yoksa o işi yapmanın da bir anlamı yok.