evrim teorisi malesef din gibi görülüyor 😂
bir müslüman olarak her zaman gelişmeye açığım. evrim ispatlanıt ve teoriden çıkıp kanunlaşırsa tabiki inarırım ,zatwn islama zıt bir dueum da değil
ama insanlar ya müslümansındır ya da evrimci ateistsindir mantığında
evrim tanımı yapılırken,çeşitli nedenlerle dna da olan değişiklik gibi bir tanım yapıyor. bu bakımdan doğru. çünkü her zigot zaten anne ve babadan farklı özellikler alıyor ve her yeni birey anne ve babasının farklılaşmış hali oluyor. mesela kullanılmayan organların kötelmesi hiçbir bilimsel dayanağı olmayan bir durum
canlı gelişiminde bakacağımız şey dna dır. ve insanı dna yönetir. dna da ne varsa sınır odur. mesela kertenkele tehlike anında kuyruğunu bırakır,çünkü dnasında vardır. ama maymun bırakamaz çünkü yoktur. insan da eğer dna sında belli durumlarda kuyruk çık asını ve belli durumlarda kuyruksuz olmayı sağlayan yapılar varsa bu gerçekleşir. yoksa artık kuyruğa ihtiyacımız yoktu o yüzden kuyruk düştü diye bir savunma olmaz. çok fazla örnek var. araştırmanızı öneririm. ama araştırırken sadece r düşğnceye bağlı yerlerden araştırmayın. mesela evrim ağacı kanalını izlersen evrim tek gerçek dersin. çünkü bunu anlatan arkadaş inanarak ve kesin olduğuna emin olarak anlatıyor. pek çok bölüm izledim. anlatırken kendinden o kadar emin ki 😊
fakat farklı kaynaklara baktığımda aynı samimi inançla onlar da bunun tam tersini savunuyor ve sundukları argümanlarla anlattıkları şeylerden eminler. bir müslüman olarak evrim gibi teori oln konuları da okur ve araştırırım ama wvrimi bir din gibi önümüze sunup tek gerçeğin bu olduğunu kabıl etmemi isteyenleri reddediyorum.
baktığımda evrim kınusunda teolojik olupta bu ispatlanamaz o yüzden inanmıyorum diyenler,bırakın ispatlanmayı darwinin bile reddettiği şeylere inanmamızı istiyorlar 😊
gsrip bir dünya
kimse gerçeğin peşinde değil, herkes inandığının gerçekliğinin tek hakikat olduğa inandırma peşinde (delili olmasa bile )