Elazığlı168 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kuveyt Türk Allaha emanet bir banka zaten yüklü yatırımlarınızı asla tutmayın orada.

Birçok bankada bu tür aktivitelere karşı katı önlemler var, virüs girmiş telefon aktivitesini algılayan sistemler bile var.
Hocam anlayamadık bizde. Ziraat saniyesinde algılayıp engellerken bu bankada nasıl oluyorda böyle rahat hareket ediyorlar? Ama genelleme yapmakta istemiyorum. Kuveyttürk'ün de vardır önlemleri belki ama dolandırıcılar çok profesyoneldir.

seven1379 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
malesef insanlar cahil gibi 500 1000 liraya günlük papara ve banka hesabını başkalarına kiralıyor o dolandıcılılarda bu hesapları kullanarak böyle işler yapıp hemen parayı çekiyor hesabını kiralayanada engeli atıyorlar zaten para mara vermiyorlar onunda başı yanıyor mal olduğu için.
yani geçmiş olsun o para buharlaştı asla bulunamaz.
Kiralayan elemanda suç yok mu hocam? Eğer çekilen hesap belliyse tüm sorumluluk ona kalacak gibi

ukarapaca adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eşimin babasının başına geldi bu durum geçen hafta. Çok değil. 5.500 TL para çekilmiş. Hemen bankaya gitmiş, bankadakiler dilekçe almış, muhtemel olarak Pazartesi günü para hesabınıza geri gönderilir demiş. Ne kadar işe yarar bilmiyorum ama bence böyle durumlarda telefonu bi sıfırlamak iyi olabilir diye düşünüyorum.
Telefonu direk kapatıp köşeye koydular hocam. Delil niyetine bekletmek mantıklı dendi.

Webdestek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
aynı olay denizbankta arkadaşımın başına geldi, bankaya başvurduklarından kısa süre sonra paraları iade edildi. ama onlardaki olay paranın farklı bir denizbank hesabına havalesiydi. bloke koyup halletmişler. savcılığa suç duyurusunda bulunacak, kendi adına açılan papara vs. hesaplardan nereye çekildiği tespit edilecek. inşallah banka hesabına vs. çekilmiştir de çekilen hesabın sahibine dava açılır. muhtemelen o da banka hesbaını 3-5 kuruşa kiralayanlardandır ama farketmiyor, ya zararı karşılar ya cezasını çeker
Kiralama işinin önüne geçilmesi lazım cidden ya

Oxsigen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kiralık papara hesabı üzerinden bitcoin felan aldılarsa veya wise,transfergo hesapları üzerinden yurtdışı hesaplara aktardılarsa nasıl iz sürülecek
Hiç bir şekilde bulunamaz mı böyle yaptılarsa?