salih841 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aynı sizin gibi düşündüğüm için hocam sorayım dedim. Dediğiniz şekilde hemen 20 bin tl yi ödeme zorunluluğu yok. Fiziki sim + e- sim kullanımı derken bu süre 240 günü buluyor. Bu süre boyunca apple ürünlerine gelen zama bakıldığında TR fiyatlarına oranla vereceğiniz 20 bin tl kayıt parayı yine hiç bir şey etmeyebilir. Sonuçta 20 bin Türk Lirası olarak borcumuz sabit kalacak. Satma amaçlı değil uzun süreli kullanmak için almak istiyorum zaten.
Doğru düşünce zaten bu olmalı. Dip borçlanma yapılıp araba, ev alınıyor. Borç aynı sabit kalıyor. Maaş, ev, araba yükselirken borç aynı şekilde devam ediyor. İlk 2 ay dip borçlanma yaşayan biri sıkıntılar yaşar, 2 aydan sonra rahatlar ve iyi ki yapmışım der. 2 ay sonra ev, araba, maaş x2 yapmış oluyor. Şuan zaten TR'den farkı kalmadı diyenler gününü düşünerek bunu söylüyor. 2 ay sonra 100bin olunca keşke alsaydım cümlelerine dönecek. Unutma ki şuan Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşıyorsan, bugün yarından daha zenginsin. Almadığın her gün zarardasın.