Paleo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu konunun çok oznel bir cevabı var. Benim evrimci ve inançsız bir insanım. Ancak bircok akıllı tasarımcı hocam ve arkadaşım oldu.
Sizin gönlünüz aklınız neye yatıyorsa hocam.
Herkes evrim konusabilieceyin sanıyor bu bukadar basit değil. Bu konuda bilimsel makaleleri olan biri olarak ben dahi temkinli konuşurum. Ancak halk ağzına almış sakız gibi çiğniyor.
Evrimi biz hayatımızın her anında test ederiz nasıl mı? Bkz.
*Tarım-Genetik
*İlac-Antibiyotik direnci
*Covid-Mutasyon
*Kanser-Mutasyon
ve daha niceleri... Evrim öyle lak diye olmaz büyük canlılarda bazen milyon yıllarda değişim olmaz hayal gücünüzü genişletin... (Olmak zorunda da değildir örneğin timsah ve kaplumbağa) Gen değişmek istemez çevresel faktörler bir ortam yaratır. Buna uygun olanlar yoluna devam eder olmayan elenir.
Din konusuna gelecek olursak din bence lazımdı, insanları bilimsel temelde aciklayabilecekleri koşulların oluşması sırasında bir arada tutmak ve yönetmek için. Hâlâ daha lazım bence...
Bir video izlemiştim. Şuan insanların işine yarayan hayvan ve bitki türlerinin yuzde 90'ı orta çağa kadar yokmuş. Orta çağda tarımsal faaliyetler artınca insanlar kendi işlerine yarayacak hayvan ve bitkilerin türlerini cogaltmişlar. Örnek bin bir keçi türü var. Bin bir köpek ırkı var. Buna örnek gösterilebilir. Ve eğer insanlar bunu yapabiliyorsa doğa da hayli hayli yapabilir anlatıyordu videoda.